Boks

Gabrijel Veočić osigurao medalju na EP-u u Beogradu

Hrvatski boksač i bivši europski prvak U-22, srebrni na Europskim igrama 2023., Brođanin GABRIJEL VEOČIĆ (22) osigurao je novu veliku medalju u kolekciji, svoju prvu na Europskom seniorskom prvenstvu, piše na Facebook stranici HBS-a.

U četvrtfinalu poluteške kategorije do 80 kg prekidom u trećoj rundi, nakon dva brojanja u drugoj rundi, svladao je MOLDAVCA DMITRIJA KOSCHUGA!

Gabrijel je zauzeo autoritativni gard od prvog zvuka gonga, ekspresno skršio gard Moldavca dubokim aperkatima i dugačkim direktima, ciljao ga nemilice u glavu i tijelo, tako da plećati, snažni Koschug vrlo brzo nije znao od čega se prije treba braniti i kako zaustaviti Gabrijelovu kanonadu.

Veočić je uvjerljivo s 5:0 dobio prvu rundu, a u drugoj potpuno razorio suparnika munjevitim krošeima i aperkatima za dva brojanja.

Drugu rundu hrvatski prvak dobio je kod svih pet sudaca s 10:8 i uoči treće runde imao nedostižnu bodovnu prednost – 20:17 kod svih sudaca!

Nakon novog okršaja i razmjene teške paljbe, Moldavcu se otvorila posjekotina iznad oka i sudac je nakon intervencije liječnice pokazao kraj borbe.

Veočić je ponovo bio u maestralnom izdanju kao što je otpočetka na Europskom prvenstvu u Beogradu gdje je već uvjerljivo pobijedio predstavnike Azerbajdžana i Španjolske (Jalidova Gafurova postavljenog za drugog nositelja) i u trećem meču za medalju, reprezentativca Moldavije!

Gabrijel će se u polufinalu poluteške kategorije boriti već sutra, u četvrtak 25. travnja protiv odličnog Francuza Cesara Yojerlina (3. nositelj na EP-u u Beogradu, aktualni prvak Europe do 22 godine!) koji je jednoglasnom odlukom u četvrtfinalu pobijedio reprezentativca Crne Gore Petra Marčića.

Bit će to dvoboj za veliko finale između naše ‘Kobre iz Broda’ i francuske ‘Crne Mambe’, obojice vrhunskih, brzih, atomskih boksača izbrušene tehnike, dvoboj dostojan najvećih finala!

Gabrijel je s punim pravom već nakon prve pobjede čvrsto najavio “IDEM PO ZLATO, MORAM SKUPITI PET POBJEDA!”

Tri impresivne pobjede na EP-u u Beogradu vrijedne medalje je ostvario, ostale su još dvije!

U četvrtak, 25. travnja za finale će se boriti najjači hrvatski aduti, GABRIJEL VEOČIĆ I LUKA PRATLJAČIĆ, te LUCIJA BILOBRK u ženskoj teškoj kategoriji do 81 kg!

Odgovori

Back to top button