Boks

Gabrijel Veočić krenuo pobjedom na SP-u u Taškentu

Najbolji hrvatski boksač, europski prvak U-22 GABRIJEL VEOČIĆ suvereno je startao na SP-u u Uzbekistanu u poluteškoj kategoriji do 80 kg pobjedom protiv reprezentativca Moldavije Andreija Chiriacova!

Naš prvak od prve minute je pokazao totalnu dominaciju – promjenama garda i nenadanim, brzim kombinacijama direkata, krošea i aperkata potpuno zbunio i praktički, deklasirao nemoćnog Moldavca.

Gabrijel je već u prvoj rundi ostvario golemu bodovnu prednost (dvojica sudaca bodovali su rundu 10:8 premda nije bilo brojanja!).

Apsolutna dominacija Veočića nastavila se u drugoj rundi, jer moldavski boksač gubio je i snagu i koncentraciju od munjevitih Gabrijelovih projektila.

Naš reprezentativac poigravao se i zadavao s lakoćom ubojite serije, a dvojica sudaca su i drugu rundu bodovali 10:8!

U trećoj rundi Gabrijel se odlučio malo i sačuvati za sljedeća iskušenja (tek u četvrtom meču borit će se za medalju u poluteškoj kategoriji!), međutim i dalje je bio potpuno nadmoćan Moldavcu, a Chiriacov je jedva čekao gong i kraj teških iskušenja.

Gabrijel je eliminirao Chiriacova u praktički pretkolu poluteške kategorije (više od 40 boksača) i u 1/16 finala borit će se protiv Jamajčanina Jeromea Ennisa.

Za medalju će morati imati četiri pobjede, a za zlato i svjetski tron (i nagradu od 200.000 dolara) čak šest trijumfa zaredom!

Odgovori

Back to top button