Boks

Furyjev trener otkrio tko bi u ovom trenutku bio Tysonu najteži protivnik, a to nije Usyk

Andy Lee, trener Tysona Furyja, nedavno je otkrio tko bi u ovom trenutku bio najteži protivnik WBC-ovom prvaku teške kategorije, a to nije njegov sljedeći protiv Oleksandr Usyk.

Naime, Fury i Usyk će 17. veljače boksati u meču za ujedinjenje četiri pojasa u diviziji. Posljednji apsolutni prvak teške kategorije bio je prije više od 20 godina Lennox Lewis.

Meč za ujedinjenje naslova održat će se početkom 2024., a onda slijedi još barem jedan međusobni obračun između Furyja i Usyka, jer poraženi može aktivirati klauzulu o revanšu.

Ovih je dana Lee izjavio kako se Fury priprema za nove izazove i jedva čeka meč, te ističe kako mu Ukrajinac u ovom trenutku nije najteži protivnik u kategoriji već onaj kojeg je dva puta pobijedio.

– Da, to je Wilder. Tyson je s njime završio posao ​​i sada radi neke bonus mečeve – rekao je Andy Lee, te se okrenuo Furyjevom sljedećem protivniku:

– Usyk je manji, stariji, ali s bogatom amaterskom karijerom. Dugo je u boksu baš kao i Tyson.

Trener se još osvrnuo na boksačke kvalitete bivšeg apsolutnog prvaka kruzer kategorije.

– Svi govore o Usykovom radu nogu i njegovim boksačkim sposobnostima, ali i Tysonova pokretljivost i vještine su jednako dobre. On je spretan, volim istočnoeuropske borce, jer iza njih je metodičan rad, to je znanost… S tim momcima nema pogađanja – istaknuo je Andy Lee i podvukao:

– Ima sjajne finte i jako je pokretljiv, ali Tyson je našao dobre sparing partnere i spreman je za ovaj izazov. Nikada nisam vidio Tysona tako motiviranog, čak ni prije godinu, dvije kada se spominjala borba s Usykom. Fury će biti spreman za taj meč.

Odgovori

Back to top button