Boks

Furyjev otac otkrio kako je želio Tysonu otkazati veliku borbu: Ležao je na podu i plakao

Tyson Fury kroz karijeru uživa veliku podršku svoje obitelj, a cijelo je vrijeme uz njega i otac John.

U nedavnom intervjuu je stariji Fury otkrio kako je želio izvući svog sina iz jedne od njegovih najvećih borbi dosad.

Otac WBC-ova prvaka kaže kako je to bilo u studenom 2015. u Njemačkoj uoči meča kada je prvi put osvojio naslov svjetskog prvaka.

– Pobijedio Vladimira Klička, ali bilo je tijesno. Šanse na kladionicama su bile 1-100, no znali smo da ga može pobijediti. Već tada je Tyson prolazio najgore trenutke u svom životu – prisjetio se John Fury.

Tysonov otac priznaje kako je već tada njegov sin pokazivao mentalnu slabost i otkriva kako je bio vrlo blizu da otkaže meč.

– U borbu je ušao psihički nestabilan. Želio sam ga izvući iz meča. Otišao sam u dvoranu na njegov sparing, a on je ležao na podu i plakao. Pomislio sam ‘što se dovraga ovdje događa?’ i onda sam rekao: Ne možeš se boriti. Zaboravite sve to – rekao je John Fury, te objasnio kako je Tyson shvatio da možda neće dobiti drugu priliku:

– Rekao mi je: ‘Cijeli život sam boksao kako bih došao do ove točke, ja sam izazivač broj jedan. Nikad više neću dobiti tu priliku. Bez obzira kako se osjećam, borit ću se i pobijediti’. Na kraju je pobijedio i s pojasom izašao iz ringa. Ostalo je povijest.

Tyson Fury se nakon pobjede protiv Vladimira Klička povukao, počeo se drogirati i opijati, imao je psihičkih problema i razmišljao je o samoubojstvu.

Dvije i pol godine kasnije vratio se u ring, te pobjedama Sefera Seferija i Francesca Pianete stigao do meča za WBC-ova prvaka protiv Deontaya Wildera.

Nakon remija u prvom meču, Kralj Cigana je nakon pobjeda protiv Toma Schwarza i Otta Wallina ponovno dobio priliku boriti se protiv Brončanog bombardera.

Fury je u veljači 2020. prekidom u sedmoj rundi pobijedio Wildera i osvojio pojas WBC-ova prvaka, a u revanšu u listopadu sljedeće godine ponovno je slavio i to nokautom u 11. rundi.

Tyson Fury svoj sljedeći nastup ima 28. listopada u Saudijskoj Arabiji kada boksa protiv bivšeg UFC-ovog prvaka teške kategorije Francisa Ngannoua.

Odgovori

Back to top button