Boks

Fury zna kako će svladati Wildera: To mu se tada nije svidjelo

Okršaj između Tysona Furyja i Deontaya Wildera predvodi boksački spektakl koji će se 9. listopada održati u T-Mobile Areni u Las Vegasu.

Kralj Cigana protiv Brončanog bombardera brani pojas WBC-ova prvaka teške kategorije u meču kojim će zaključiti trilogiju.

Prvi dvoboj u prosincu 2018. završio je neodlučeno, a lani u veljači Fury je prekidom u sedmoj rundi svladao Wildera i osvojio naslov.

Britanac je uvjeren kako ima plan kojim će još jednom pobijediti Brončanog bombardera i obraniti pojas WBC-ova prvaka.

– Nešto zanimljivo se dogodilo u posljednjoj rundi naše prve borbe. Nakon što me srušio, ja sam se ustao i krenuo njega . Osjetio sam kako mu se to nije svidjelo i od tog trenutka znam kako ga mogu pobijediti – kaže Tyson Fury i nastavlja:


– Sve to nije bilo lijepo doživjeti, ali nije mi se moglo ništa bolje dogoditi. Ponovno smo to odradili i revanš je bio lud. No i ja sam već dugo vremena lud, pa je to izgledalo kao šlag na torti. Sve je bilo u stilu Tysona Furyja. Ja sam stvoren za boks u Las Vegasu.

Pripreme su prošle odlično, te se osjeća potpuno spremno kao i uoči posljednje borbe protiv Wildera kada ga je nekoliko puta rušio. Fury je uvjeren kako ni ovaj put neće biti ništa drugačije.

– Vjerovao sam kako će sve dobro proći. Srušio sam ga nekoliko minuta kasnije nego što sam mislio. Najavio sam da će se to dogoditi u drugoj, a napravio sam to u trećoj rundi. Pogodio sam ga dobrim udarcem i znao sam da ću ga na kraju tako pobijediti. Nastavio sam ga udariti i taj trenutak je morao doći. Sudac je prekinuo meč i spasio mu život. Ili barem karijeru… – kazao je Tyson Fury.

Kralj Cigana se tijekom 2016. i 2017. borio s depresijom te je bio ovisnik o drogi i alkoholu. Razmišljao je o samoubojstvu, ali srećom uspio se vratiti na pravi put i izvući se iz ponora u koji je svakim danom sve više propadao. Ponovno je počeo boksati i stigao je do trona.

– Vratio sam tamo gdje pripadam i to nakon što sam neko vrijeme proveo na izuzetno gadnim mjestima. Bila je to opaka vožnja. No sada uživam u svakom trenutku. I to još uvijek nije gotovo, još me čeka dosta borbi. Treba napraviti film o mom životu. Ja sam primjer kako je sve moguće – zaključio je Tyson Fury.

Odgovori

Back to top button