Boks

Fury za meč protiv Wildera trenira u jedinstvenim uvjetima: On bi već sljedećeg tjedna mogao ući u ring

Tyson Fury i Deontay Wilder će 24. srpnja u Las Vegasu završiti boksačku trilogiju koja je počela u prosincu 2018. godine u Staples Centeru u Los Angelesu. Njihov prvi dvoboj je nakon 12 rundi završio neodlučeno, pa su za nešto više od godinu dana imali i drugi okršaj.

Kralj Cigana je u sjajnom meču u veljači 2020. prekidom u sedmoj rundi nadjačao Brončanog bombardera i uzeo mu WBC-ov pojas prvaka.

Poraženi u tom meču je u ugovoru imao zajamčen revanš, a kako tijekom godine nisu uspjeli dogovoriti uzvratnu borbu, Wilder je pravdu potražio na sudu.

Brončani bombarder je sudskom odlukom dobio pravo tražiti meč protiv Kralja Cigana, te su samo u nekoliko dana dogovorili okršaj.

Tako je borba za apsolutnog prvaka svijeta između Anthonyja Joshue i Tysona Furyja, koja je planirana za 14. kolovoza u Saudijskoj Arabiji, otkazana.

Fury će 24. srpnja u Las Vegasu braniti pojas WBC-ova prvaka svijeta protiv Wildera. Promotor i bivši svjetski prvak Dmitriy Salita tvrdi kako je Kralj Cigana u fantastičnoj formi…

– U Miamiju sam bio s Tysonom i u odličnoj je formi. Otišao sam u dvoranu i boksao je 15 rundi bez pauze. Naporno trenira. U fenomenalnoj je kondiciji i sjajno raspoložen – kaže Dmitriy Salita i demantira glasine kako se Kralj Cigana samo zabavlja:

– Tyson bi već sljedećeg tjedna mogao u ring, ima snagu, kondiciju, brzinu… Nikad neće biti Mr. Olympia, ali knjigu ne ocjenjujete po koricama.

Ističe kako su treninzi u toj dvorani gdje Fury trenira vrlo ekstremni.

– Kada se dvorana zagrije onda je kao u sauni. To bi za mene bio izazov, a Tysonu ne predstavlja nikakav problem. Kada u takvim uvjetima odboksa 15 rundi, onda znate da je u fenomenalnoj formi. Fury je istinski sportaš svjetske klase – istaknuo je Dmitriy Salita i zaključio:

– On svaki trening želi odraditi maksimalno i iskoristiti svaki trenutak, a pogotovo kada može naučiti nešto novo. Mentalno i fizički je vrlo jak, a po onome što sam vidio na treningu, Fury će iz meča protiv Wildera izaći uzdignutih ruku.

Odgovori

Back to top button