Boks

Fury vjeruje kako bi u mogućem meču Joe Joyce ‘obrisao pod’ s Anthonyjem Joshuom

Britanski teškaš Tyson Fury vjeruje kako bi Joe Joyce bez problema pobijedio Anthonyja Joshuu, ali ne vjeruje da će se taj meč ikada dogoditi,

Joyce je trenutačno privremeni WBO-ov prvak nakon trijumfa protiv Josepha Parkera, dok se Joshua ranije ove godine borio protiv Oleksandra Usyka i u revanšu ponovno izgubio.

Joshua trenutačno traži novog trenera i slaže tim za svoj povratak sljedeće godine.

Fury vjeruje kako se uskoro neće boriti protiv Joshue.

– To se sada neće dogoditi – rekao je Tyson Fury i dodao:

– Trebali smo boksati u prosincu, no uskočio je Chisora. Jamčim da od tog meča zasad neće biti ništa. No zato ću se boriti protiv čovjeka koji je njega dvaput pobijedio, tako da je nebitno. Nokautirat ću tipa koji je dvaput nadjačao Joshuu.

Kralj Cigana je potvrdio kako se dogovara meč za ujedinjenje naslova. Fury će uložiti WBC-ov pojas, dok Usyk donosi WBA (Super), IBF, WBO i IBO naslov prvaka teške kategorije.

– Ja i Usyk za apsolutnog prvaka svijeta u teškoj kategoriji, dva neporažena šampiona. On ne donosi ništa na stol. A što se tiče novca, ja ću zaradite dvostruko više od Usyka. Želim se boriti protiv njega, Joshuinog neprijatelja, čovjeka koji ga je rasplakao kao djevojčicu – kazao je Tyson Fury, te se osvrnuo na mogući meč između Joea Joycea i Anthonyja Joshue:

– Sumnjam da će se ta borba ikada dogovoriti. Ali budu li boksali, Joyce će obrisati pod s Joshuom. No taj meč nećemo nikada gledati.

Odgovori

Back to top button