Boks

Fury o mogućim mečevima protiv Joshue i Usyka: Nikoga ne možete prisiliti da učini nešto što ne želi

Britanski teškaš i jedan od trenutačno najboljih boksača Tyson Fury nedavno je dogovorio meč protiv bivšeg UFC-ovog prvaka Francisa Ngannoua.

Njihov okršaj dogodit će se 28. listopada na priredbi u Saudijskoj Arabiji, a ulog u meču neće biti WBC-ov pojas koji je u Furyjevom vlasništvu.

Kralj Cigana je početkom godine pokušao dogovoriti borbu za ujedinjenje pojaseva u teškoj kategoriji protiv Oleksandra Usyka, ali su pregovori prekinuti.

Boksački fanovi ostali su bez jedne velike poslastice, no Fury se nada kako bi se taj meč mogao dogovoriti u skoroj budućnosti.

– Zapravo ne znam razlog zašto se Usyk nije želio boriti u travnju – rekao je Tyson Fury i dodao:

– Siguran sam da ima svoje razloge, a onda saznamo da je potpisao ugovor sa Skills Challengeom, timom boksačkih ljudi iz Saudijske Arabije. Dakle, koji god su bili njegovi razlozi odustajanja od meča, siguran sam da odgovaraju njemu i njegovoj obitelji.

Kralj Cigana se ipak nada meču protiv Usyka.

– Hoćemo li se boriti u budućnosti? Nadam se. Volio bih. Uvijek sam vjerovao da je to lagana borba – istaknuo je Tyson Fury.

Kralj Cigana je objasnio i zašto se nije mogao dogovoriti meč protiv Anthonyja Joshue.

– Prošle godine pokušali smo dva ili tri puta dogovoriti tu borbu, ali se iz nekog razloga nije dogodilo. Više nisam optimističan da se možemo naći u ringu – otkrio je Tyson Fury i podvukao:

– Godinama smo pokušavali dogovoriti naš meč, ali nije želio prihvatiti izazov. Nikoga ne možete prisiliti da učini nešto što ne želi, bez obzira na zaradu ili ulog u pojasevima prvaka.

Sljedeći Furyjev protivnik je bivši UFC-ov prvak teške kategorije Francis Ngannou.

– Mislim da je osvježavajuće što se ti momci žele okušati u boksu. To je za njih veliki izazov, boriti se protiv najboljih boksača – zaključio je Tyson Fury.

Odgovori

Back to top button