Boks

Fury ne zna zbog čega Whyte još nije potpisao ugovor: To mu je kao glavni zgoditak na lutriji

Tyson Fury ističe kako bi bilo ‘vrlo posebno’ boksati s Dillianom Whyteom na Wembley stadionu, premda njegovi promotori Frank Warren i Bob Arum još uvijek čekaju da suparnička strana potpiše ugovor.

Dvoboj između Furyja i Whytea najvjerojatnije će se 23. travnja održati na nacionalnom stadionu u Londonu.

– Bit će to za mene poseban trenutak u karijeri. Zadnjih nekoliko godina samo sam boksao u Americi, a sada je stiglo vrijeme da se vratim kući i navijačima priredim pravu predstavu – kazao je Tyson Fury i dodao:

– Četiri godine je prošlo otkad sam se zadnji put borio na domaćem tlu, no otišao sam u Ameriku i osvojio pojas. Postao sam velika PPV zvijezda. Borba s Joshuom je otpala, a sljedeći izazov za mene je Dillian Whyte, baš sam na tome jako zahvalan.

Kralj Cigana je svjestan kako njegov sljedeći protivnik nije dovoljno atraktivan, te kako njihov meč neće donijeti visoku zaradu.

– Ne mrzim Dilliana Whytea i on ne mrzi mene. Od borbe sa mnom zaradit će mnogo novca, više nego što je mogao zaraditi u milijun života. Trebao bi mi se diviti. No poštujem ga kao svog obveznog WBC-ovog izazivača – istaknuo je Tyson Fury.

Prvak ne zna zbog čega White i njegov tim odugovlače s potpisivanjem ugovora, ali im WBC postavio rok do 19. veljače.

– Sve izgleda poprilično patetično, jer moramo prodati jednu od najvećih borbi u povijesti britanskog boksa. I on mora odigrati svoju ulogu. A njima su i dalje glavne teme novac i postoci, to je pomalo smiješno. Pa on će zaraditi osam puta više nego što sam ja dobio kada sam pobijedio Vladimira Klička. I tada sam bio 20 puta popularniji od njega – rekao je Tyson Fury i zaključio:

– Dillian nije učinio ništa, a lijepo će zaraditi. To mu je kao da je izvukao glavni zgoditak na lutriji. Bilo bi razumno uzeti svoj novac prije nego što ga izgubi. Taj će idiot zaraditi toliki novac kao da je pogodio Eurojackpot!

Fury ne može suzdržati svoj prezir prema Whyteu i Joshui, obojicu je nazvao kukavicama. Još jednom se osvrnuo na odbijenu ponudu koju je Joshua dobio kako bi odustao od uzvratne borbe protiv Usyka.

– Ti ljudi su kukavice, ali to ne mogu reći za Wildera, zar ne? Zato što se tri puta borio protiv mene i nikada nije tražio dodatni novac – kazao je Tyson Fury i podvukao:

– Ta kukavica je čekala 1.200 dana na svoju titulu, ali je onda oblizala usne za dodatnu zaradu. Joshua je također kukavica jer je želio odbaciti 15 milijuna funti, a onda se vratio i tražio još pet milijuna. Whyte je kukavica, ali Joshua je pohlepna kukavica.

Odgovori

Back to top button