Boks

Fury ističe kako se Joshua još nije borio protiv teškaša koji su na vrhuncu karijere

Dugo dogovarani meč za apsolutnog boksačkog prvaka svijeta između Tysona Furyja i Anthonyja Joshue je otkazan je nakon što se doznalo kako je Deontay Wilder u svibnju, nakon sudske odluke, aktivirao klauzulu za treći meč protiv Kralja Cigana.

Fury je odlučio prihvatiti tu borbu, jer kako je nedavno otkrio, u protivnom bi morao platiti 80 milijuna dolara!

– To nije bilo zbog nikakvog pojasa – naglasio je WBC-ov prvak teške kategorije, koji je naslov osvojio lani u veljači kada je prekidom u sedmoj rundi svladao Wildera, njihov prvi meč u prosincu 2018. završio je neodlučeno.

Nakon što su Fury i Wilder dogovorili svoj meč, Anthony Joshua se okrenuo svom novom protivniku Oleksandru Usyku.

Budu li Fury i Joshua pobijedili svoje protivnike vjerojatno će vrlo brzo dogovoriti borba za ujedinjenje titula između ta dva britanska boksača.

Premda Kralja Cigana čeka obrana naslova protiv Brončanog bombardera, njegove misli su i dalje okrenute prema Anthonyju Joshui.

– Joshua se nije borio protiv niti jednog teškaša koji je na vrhuncu. Dobrih boksača je bilo prije desetak godina, ali ovi danas to više nisu – kazao je Tyson Fury u razgovoru s legendarnim nogometašem Manchester Uniteda Garyjem Nevilleom u emisiji ‘The Overlap’, te dodao:

– Na kraju se najbolji boksači međusobno bore i ti se mečevi dogode kada je jedan u padu, a drugi je baš dostigao najviši stupanj u karijeri. Rijetke su borbe kada su obojica na vrhuncu.

Tyson Fury vjeruje kako će se sljedeće godine boriti protiv Anthonyja Joshue.

Odgovori

Back to top button