Boks

Fury bi mogao zbog toga imati problema protiv Usyka: Posjekotina nije pravilno zacijelila

Britanski teškaš Tyson Fury vraća se u ring 18. svibnja u meču za apsolutnog prvaka svijeta protiv Ukrajinca Oleksandra Usyka.

A njihov meč trebao se održati još 17. veljače, ali je borba odgođena nakon što se Fury ozlijedio na sparingu protiv našeg Agrona Smakićija.

Kralj Cigana je zadobio posjekotinu iznad desnog oka, te je dva tjedna uoči priredbe morao otkazati nastup.

Stručnjakinja za ozljede u borilačkom sportu, pa tako i u boksu Sammy Morris ističe kako su veliki izgledi da se WBC-ovom prvaku posjekotina ponovno otvori.

Naime, Fury je 2019. u meču protiv Otta Wallina zadobio dvije posjekotine na istom mjestu.

– Ako se to već jednom dogodilo, a posjekotina se nakon pet godina ponovno otvorila na istom mjestu, onda znači da nije pravilno zacijelila. Sada je to mjesto dvostruke posjekotine – kazala je je Sammy Morris i nastavila:

– On je dvaput posječen na istom mjestu, to samo dokazuje kako ni nakon pet godina ozljeda nije dobro zarasla. Čak i ako se vrati u ring nakon sto dana, što je osnovna preporuka, jer vjerujete da je ozljeda zacijelila, Fury riskira da se posjekotina ponovno otvori u meču protiv Usyka.

Sammy Morris upozorava kako bi ponovno otvaranje posjekotine moglo utjecati kako na borbu, tako i na nastavak Furyjeve karijere.

– Koža s godinama gubi elastičnost i kolagen ispod nje, tako da se mnogo lakše posiječete. Furyju ima 35 godina i treba mu gotovo dvostruko više vremena da mu ozljeda zacijeli nego nekome tko ima 20 godina. Bude li mu se otvorila posjekotina mogao bi imati problema – istaknula je Sammy Morris i podvukla:

– On je svjestan toga i nadam se da neće paničariti. Vjerujem da će štititi svoje oko jer će Usyk to sigurno prvo ciljati. Fury obično drži ruke nisko, ali mislim da neće imati tu taktiku protiv Usyka. Vodit će računa na dobru obranu.

Odgovori

Back to top button