Boks

Frank Warren: Joeu Joyceu samo dva boksača smetaju na putu do trona

Frank Warren vjeruje kako je 37-godišnji Joe Joyce (15-0) među prva tri teškaša na svijetu, uz naravno Oleksandra Usyka i Tysona Furyja.

Fury je WBC-ov prvak teške kategorije, dok je Usyk vlasnik WBA, WBO i IBF pojasa, po mnogima su njih dvojica najbolji boksači u diviziji.

Joyce je nakon nedavne uvjerljive pobjede protiv Josepha Parkera, kojeg je nokautirao u 11. rundi, napredovao na ljestvici.

Britanac je tom pobjedom osvojio pojas WBO-ova privremenog prvaka, te je postao obvezni izazivač za naslov.

Joyceov promotor smatra kako su ispred nepobjedivog Joea samo dva prvaka.

– Tyson i Usyk su jedini koji smetaju Big Joeu na putu do trona. Njegova izvedba protiv Josepha Parkera u AO Areni doista je natjerala ljude da obrate pozornost na njega. Vjerujem da sada i oni koji su sumnjali, priznaju Joyce prava svjetska klasa – kazao je Frank Warren i dodao:

– Joe se nalazi na pragu borbe za naslov svjetskog prvaka nakon što je u Manchesteru osvojio privremeni WBO-ov pojas. To mu je jamstvo da će uskoro dobiti borbu za naslov i naravno izdašniju podjelu zarade. No mnogo toga ovisi o potencijalnom meču između Furyja i Usyka na proljeće. Bude li meč kasnio, pobrinut ćemo se da to bude u korist Joea.

Odgovori

Back to top button