Boks

FOTO Alen Babić sparirao s Furyjem i poručio: Tyson je dobra osoba i velik čovjek

Tysona Furyja sprema se za meč protiv Dereka Chisore koji će se 3. prosinca održati na Tottenhamovom stadionu u Londonu.

A kako bi se WBC-ov prvak što bolje pripremio za taj okršaj u svoj pripremni kam je između ostalih pozvao i hrvatskog boksača Alena Babića.

Kralj Cigana (32-0-1, 23 KO) zatražio je od našeg borca da mu se pridruži vjerojatno zbog toga što Babić (11-0, 10 KO) koristi isti stil visokog pritiska kao i Chisora (33-12, 23 KO).

Savage ističe kako je Fury ovom borbom pomogao starom prijatelju Chisori kako bi dobro zaradio, a njihov meč će biti ‘fan-friendly’ dvoboj koji će biti vrlo zabavan.

Sasvim je moguće da će borba biti malo jači sparing kako se Fury ne bi ozlijedio protiv Chisora, a opet dovoljno atraktivno kako ne bi razočarali domaće navijače.

– Tyson Fury je na vrhu moje liste i stvarno mi je drago što ću ovo vrijeme provesti s njim, jer on je možda na kraju karijere – rekao je Alen Babić nakon što je dobio priliku sparirati protiv WBC-ova prvaka.

Hrvatski boksač ističe kako će svi koji sada govore negativno o tom meču, na kraju sigurno gledati okršaj između Furyja i Chisore.

– To je borba između dva boksača koji su najbolji u tome što rade. Mislim, nećemo vidjeti toliko boksa i vještina, ali će to sigurno biti odlična zabava za navijače. Ne mora Furyju svaka borba u karijeri biti važna. On je izabrao protivnika protiv koga se želi boriti i to je to. Njemu ne treba više novca. Furyju nedostaje borba. Pa koga zoveš? Dereka Chisoru. To je savršena borba, a Chisora ​​je uvijek spreman za izazov – kazao je Alen Babić, a onda je pohvalio Furyja:

– On je tako dobra osoba. Došao je do mene, smjestio me u hotel, pokazao mi je gdje ću jesti i trenirati. To je velik čovjek, sviđa mi se Tyson Fury. On i Chisora su mi među prvih pet boksača koje najviše volim gledati. I naravno, gledat ću njihov meč.

Babić se nada kako bi do kraja godine mogao imati još jedan meč.

– Ne želim nikoga čekati i zato sam ovdje. Mogu biti kod kuće i čekati svoju veliku borbu, ali to ne želim. Boks je moj svakodnevni posao. Već četiri mjeseca spariram i spremam se za meč, a njega još nema – rekao je Alen babić i podvukao:

– Dajte mi bilo koga. Borim se u tri težinske kategorije, teškoj, cruiser i bridgeru. Dajte mi bilo koga, barem samo za zabavu.

Odgovori

Back to top button