Boks

Filip Hrgović uoči odlaska u SAD progovorio o ocu: Želim sljedeće mečeve pobjeđivati za njega

Najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović je u posljednjem intervju uoči odlaska na pripreme u SAD bio posebno emotivan na spomen oca koji je nedavno preminuo.

Hrgović je 7. svibnja trebao boksati protiv Kineza Zhilei Zhang u eliminator meču za IBF-ova izazivača teške kategorije, ali je otkazao nastup.

Pobjednik bi postao obvezni izazivač za IBF-ov pojas koji trenutačno drži Ukrajinac Oleksandr Usyk.

Filipa je gubitak oca teško pogodio o čemu je govorio u razgovoru za FavBet.

– Bilo je teško i još uvijek je teško. Dogodila mi se ta neželjena situacija u životu. Moj otac je dugo bio bolestan i još uvijek ne mogu vjerovati da ga nema. Za mene je to bio velik udarac – kazao je Filip Hrgović i dodao:

– Nikad u životu se nisam osjećao tako loše i tužno. Jednostavno mi je trebalo neko vrijeme da dođem k sebi. Sve to želim okrenuti u još veći motiv i želim sve sljedeće mečeve pobjeđivati njemu u čast.

Odgođeni meč sa Zhangom trebao bi se održati krajem srpnja.

– Datum još nije potvrđen, ali se očekuje da će to biti krajem sedmog mjeseca. Nešto se priča da bi mogao nastupiti kao predborba na priredbi koju predvode Joshua i Usyk, no to još nije službeno – naglasio je Filip i dometnuo:

– Najbitnije je to da se radi o istom protivniku te da je i dalje riječ o meču za obveznog izazivača za IBF-ov pojas.

Hrgović putuje u Ameriku gdje počinje pripreme uz novog trenera.

– Nisam još u punom treningu, ali sutra putujem u Ameriku i čeka me desetak tjedana priprema… – rekao je Filip Hrgović, te otkrio kako je počeo raditi s novim trenerom:

– Zove se Rony Shields. To je poznati trener koji je radio s mnogo velikih boksača. Odradili smo već nekoliko zajedničkih treninga i sve je super, veselim se novom razdoblju u svojoj karijeri.

Rony Shields (64) je trenirao mnogo poznatih boksača a među njima su Mike Tyson, Evander Holyfield…

Odgovori

Back to top button