Boks

Filip Hrgović u borbu karijere s novim trenerom: Imam dobrog psihologa, Isusa iz Nazareta

Filip Hrgović (14-0) uskoro će biti pred najvećim ispitom u karijeri. Hrvatski teškaš 7. svibnja u Las Vegasu boksa protiv Kineza Zhileija Zhanga (23-0-1).

– Tko čeka, taj doček – kazao je na početku presice Filip Hrgović pa nastavio:

– Promijenilo se tu mnogo protivnika, datuma, mnogo je bilo problema, ali uspjeli smo sve dogovoriti i ne samo da smo dogovorili meč nego smo to dogovorili sa stilom.

Meč između Hrgovića i Zhanga bit će sunaslovna borba na priredbi koju predvodi okršaj između jednog od najboljih boksača svijeta Canelo Alvarez (57-1-2) i Dmitrij Bivol (19-0).

– To je jedan od najpopularnijih boraca, a ja u sunaslovnoj borbi i mislim da je to jako dobar posao mog menadžera i promotora. S tim čekanjem sam i zaslužio ovako nešto, jedan dar da se borim na takvoj priredbi u Las Vegasu. Krenuo sam s pripremama odmah poslije Nove godine. Sad sam već u dvanaestom tjednu priprema – rekao je Hrgović.

Otkrio je kako više ne surađuje s Pedrom Diazom, te će mu za ovu borbu glavni trener biti Yousef Hasan, koji će ga pripremiti za najveći izazov u karijeri.

– Ne radim više s Pedrom od konca prošle godine. Došlo je do nekog zasićenja u tom našem odnosnu. Nismo se svađali, rastali smo se kao prijatelji, ali jednostavno mislim da mi u ovom dijelu karijere treba nešto drukčije – istaknuo je Hrgović i dodao:

– Mislim da sam uz njega jako mnogo napredovao, da me digao na jedan viši nivo, kod njega sam vidio što znači vrhunski trener koji ima 40-50 godina u profesionalnom boksu. Hvala mu za sve. Imali smo nekoliko dobrih godina. Sada je vrijeme za neku drugu fazu.

Imam dobrog psihologa, Isusa iz Nazareta, s njim radim već dugo vremena, on me priprema na psihološkoj i duhovnoj razini, kaže Filip

Filip traži trenera koji mu je maksimalno posvećen.

– Želim prije svega trenera koji je sto posto meni posvećen. Pedro je dobar trener, on je vrhunski za kondiciju, fizičku pripremu, snagu. Nekada smo čak i previše trenirali, iako ja to volim. Ali znale su se tu dogoditi neke male ozljede, rupturice i to – otkrio je El Animal i nastavio:

– U neke sam mečeve ulazio čak s tim ozljedama, iako nisam baš o tome govorio. Htio bih sada trenera koji je fokusiran na taj boksački dio, poznato je da su to američki treneri više nego, recimo, kubanski. Bio sam nakon zadnjeg meča već tamo, u nekoliko dvorana, kod vrhunskih trenera.

Za meč protiv Kineza pripremat će ga trener Yousef Hasan.

– Mislim da moje tijelo s 30 godina nije isto kao s 20, da ne trebam sada toliko jako trenirati, što ne znači da ću se opustiti i lagodno živjeti, već da se trebam fokusirati na jedan drugi dio nego li do sada. Odlučio sam se za ovaj meč pripremati s Jusufom s kojim sjajno surađujem – rekao je Hrgović i dodao:

– Ja se uvijek pripremam kao da idem na najtežeg protivnika. Mislim da ću i sada pokazati da sam živahan u tim kasnijim rundama.

Hrvatski teškaš osjeća se sjajno, te je otkrio gdje vidi svoju prednost.

– Uvijek sam u dobrom stanju. Nisam u zadnjih 16 godina imao duži odmor od tri do četiri tjedna i to aktivni odmor. Toga nema kod mene, uvijek krećem u održavanje forme brzo poslije borbe, nakon odmora. Mislim da mi je to najveća prednost. Mislim da se to vidi i vidjet će se još više – kazao je Hrgović i nastavio:

– Ja sam za sebe uvijek favorit. Iako je on to na papiru jer ima bolje i amaterske i profesionalne rezultate, ali na mojem papiru, u mojoj glavi, ja sam sebi favorit.

Filip dodaje kako će s novim protivnicima biti još bolji.

– Ja sam ti, kralju, rođen za velike stvari. Vjerujem da ću biti najbolji kad dođu ovi novi protivnici, imam dobrog psihologa, Isusa iz Nazareta, s njim radim već dugo vremena, on me priprema na psihološkoj i duhovnoj razini, tako da mislim da tu nema greške – podvukao je Filip Hrgović.

Odgovori

Back to top button