Boks

Filip Hrgović saznao suparnika u borbi za mjesto IBF-ova izazivača

Zhilei Zhang prihvatio je borbu s Filipom Hrgovićem. Kineski boksač pristao je ući u ring protiv hrvatskog teškaša u borbi za mjesto obaveznog izazivača za IBF-ov naslov.

Borba između Hrgovića i Zhanga mogla bi se održati u Europi kao jedan od uvodnih okršaja uoči uzvratnog meča između Oleksandra Usyka i Anthonyja Joshue.

Najboljih 11 boraca prema IBF-ovoj ljestvici odbilo je borbu s Hrgovićem, a onda je ponuda stigla do 38-godišnjeg Kineza koji je 12. u poretku.

Zhang je u studenom prekidom u drugoj rundi pobijedio Amerikanca Craiga Lewisa. Neporaženom Kinezu je to bila 23. pobjeda u profesionalnoj karijeri, ima još samo remi protiv Jerryja Forresta iz veljače prošle godine.

– Sve dok mislite da ste dobri, dođite. Hrgović je mlad i motiviran boksač, ali za mene je beba – rekao je 38-godišnji Zhilei Zhang, koji je devet godina stariji od Hrgovića.

Sada pregovori mogu početi pregovori. Timovi imaju 15 dana za dogovore uvjete kako bi možda izbjegli licitaciju honorara.

Zhang je mnogo zvučnije ime od prethodnih boksača protiv kojih se borio Filip. Dvaput je sudjelovao na Olimpijskim igrama, a 2008. u Pekingu stigao je do brončane medalja.

Filipu Hrgoviću to je najveći meč u profesionalnoj karijeri.

– Probaj postati malo brži jer inače neće biti zanimljiva borba. Budi samo malo brži. Budeš li spor kao inače, meč će biti dosadan – odgovorio je Filip Hrgović.

Filip Hrgović je lani prosincu stigao do 14. pobjede u karijeri kada je prekidom u trećoj rundi svladao Emir Ahmatovića.

Od početka godine IBF je ranije tražio protivnika našem Hrgoviću no meč su redom odbijali: Luis Ortiz, Joseph Parker, Tony Yoka, Joe Joyce, Agit Kabayel, Andy Ruiz Jr. i Murat Gassiev, a na zadnje je ponudu dobio i Demsey McKean.

Mnogi od tih boraca bili su ozlijeđeni i nisu bili spremni za meč protiv Filipa. Tony Yoka bio je jedan od rijetkih koji je pristao, ali se morao povući jer je imao ugovoren meč protiv Martina Bakolea.

Odgovori

Back to top button