Boks

Filip Hrgović poručio kako će pobijediti Usyka: Velik sam borac, snažniji od njega i mnogo udaram

Oleksandr Usyk ove subotu na boksačkoj priredbi u Poljskoj brani WBO, WBA i IBF pojas prvaka teške kategorije protiv Daniela Duboisa.

Taj meč će s velikom pozornošću pratiti najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović, koji je nedavno svladao Demseyja McKeana i zadržao status obveznog IBF-ova izazivača,

Hrga je najavio kako će sigurno gledati borbu između Usyka i Duboisa koju će izravno prenositi Nova TV od 22.15 sati.

– Mislim da će Usyk nadboksati Duboisa, koji je previše spor za njega. Usyk je brz na nogama i mislim da će Dubois imati problema. No u boksu nikad ne znate. Ne znam kako se Dubois može nositi protiv njega – rekao je Filip Hrgović.

Naš bi boksač nakon meča mogao saznati hoće li biti sljedeći koji će dobiti priliku boriti se za naslov.

Neko se vrijeme ozbiljno o tome govorilo, ali posljednjih nekoliko dana ponovno je postala aktualna borba za ujedinjenje pojaseva teške kategorije.

Usykov promotor Aleksander Krasjuk prije nekoliko dana je izjavio kako vjeruje da se meč protiv Furyja može dogovoriti.

– Ja sam onaj koji će pobijediti Usyka. To neće biti Tyson Fury, nego Filip Hrgović. Velik sam borac, snažniji od njega i mnogo udaram. Nisam krut poput Joshue i Duboisa. Imam dobru bradu, mogu primiti udarac, a on mene ne može nokautirati – istaknuo je Filip Hrgović i podvukao:

– Nadam se da će Usyk pobijediti, a ja onda dobiti priliku koju sam zaslužio. Sljedeći sam u redu za borbu protiv Usyka. Ne znam želi li Fury i dalje boksati, djeluje mi čudno.

Izgleda kako Saudijci i dalje žele organizirati veliki boksački spektakl na kojem bi se osim meča između Anthonyja Joshue i Deontaya Wildera održala i borba za ujedinjenje naslova teške kategorije između Tysona Furyja i Oleksandra Usyka.

Odgovori

Back to top button