Boks

Filip Hrgović neće se povući od mogućeg meča protiv Usyka: Želim dobiti priliku

Najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović nedavno je prekidom u 12. rundi pobijedio Demseyja McKeana i zadržao status obveznog IBF-ovog izazivača.

El Animal je u posljednjem intervjuu za iFL TV potvrdio kako neće odustati od meča za svjetskog prvaka, odnosno od okršaja protiv Oleksandra Usyka, koji osim IBF-ova pojasa u svojem vlasništvu ima još WBA (Super) i WBO naslov teške kategorije.

Naš borac je trenutačno prvi u redu za titulu, a njegov tim od IBF-a traži da Ukrajincu narede taj meč.

– Nekoliko mjeseci uoči moje borbe protiv McKeana iz IBF-a su poručili kako će pobjednik boksati s najboljim iz meča Usyk – Dubois – kazao je Filip Hrgović i dodao:

– Čekamo da narede tu borbu, ali još to nisu učinili. Mislim da bi se to trebalo dogoditi kroz nekoliko dana.

Moguće je da Filip dobije određenu financijsku naknadu kako bi se povukao i dao priliku Usyku za meč protiv Furyja, u okršaju za apsolutnog prvaka teške kategorije.

– Ne želim se povući. Imali su dovoljno vremena organizirati meč za ujedinjenje pojaseva i nisu to učinili. Fury će se boriti s Francisom Ngannouom i tako pokazao da ga ne zanima meč za ujedinjenje naslova. Možda ga i boks više ne zanima, čudna je osoba – rekao je Filip Hrgović i nastavio:

– Sada je red na mene, obvezni sam izazivač i sljedeći u redu. Trebaju poštovati pravila. Nema odstupanja, možda ako se bude radilo o nekom ludom iznosu, ali tako ne osjećam. No znam kako mogu pobijediti Usyka, boriti se za ujedinjenje pojaseva i učiniti mnogo više nego što bi mi donijela ponuda da se povučem.

Hrvatski teškaš je otkrio kakve probleme može napraviti Usyku u ringu.

– Imam sve potrebne kvalitete kako bi ga pobijedio, dovoljno sam brz za teškaša i mogu mnogo udarati. Protiv Zhanga, kada nisam imao svoju večer, imao sam blizu 800 udaraca, što je mnogo za teškaša. Snažno udaram, a imam i čvrstu bradu – on me ne može nokautirati. Izdržljiv sam i mnogo udaram, a njega treba pritisnuti velikim volumenom udaraca i staviti ga u probleme – otkrio je Filip Hrgović i završio:

– Kada ga je Dubois napao, odmah su stigli u probleme. Dubois je velik tip koji sjajno pogađa, a Usyk to ne voli. Također treba napasti njegovo tijelo, a ja sam u tome dobar. Taktika je jednostavna, morate pritisnuti, mnogo udarati i ući u rat protiv Usyka. On ne može ratovati s velikim dečkima. Joshua je bio na sredini ringa, pokušao se nadboksavati i nije pritiska, a Dubois nije dovoljno udarao. Pobijediti ga može netko tko će u ring ući bez respekta. Želim dobiti priliku.

Odgovori

Back to top button