Boks

Filip Hrgović nakon preokreta pobijedio Kineza Zhanga i postao obvezni IBF-ov izazivač

Filip Hrgović je izborio svoju 15. profesionalnu pobjedu. Najbolji hrvatski boksač je na velikoj priredbi u Džedi jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio Kineza Zhileija Zhanga.

Naš je borac tako postao izazivač IBF-ova prvaka, te bi mogao dobiti priliku boriti se s boljim iz dvoboja Oleksandr Usyk – Anthonyja Joshue.

Hrgović je nakon 12 iscrpljujućih rundi stigao do najveće pobjede u karijeri, te je Zhangu nakon 24 pobjede i jednog remija nanio prvi poraz u karijeri.

– Ja sam ratnik, to je bilo za mog oca koji je preminuo prije nekoliko mjeseci. Pero Hrgović, poseban čovjek. On i moja predivna žena Marinela bili su tu sa mnom. Ona je bila sa mnom u trening-kampu, od nje sam dobio energiju – izjavio je Filip Hrgović.

Prva polovica meča pripala je Kinezu koji je u prvoj rundi rušio Filipa. No Hrgović je odmah ustao i nastavio meč.

Zhang je nastavio pogađati i sjajnim kombinacijama je stvarao probleme našem teškašu. No kako je meč odmicao Filip je podizao ritam.

Sredinom meča Hrgović je bio bolji, a kod Zhanga se moglo primijetiti kako sve teže diše.

U posljednjim rundama Filip se probudio, te je postao sve konkretniji.

U jedanaestoj rundi naš se boksač našao u problemima, ali se izvukao. Na kraju meča suci su dali prednost našem boksaču, koji je i dalje ostao neporažen.

Tijek meča:

Dvanaesta runda:

Obojica su potrošili i posljednji atom snage. ček se odluka sudaca

Jedanaesta runda:

Kinez je ponovno ušau u dobru seriju. Filip se ponovno našao u problemima.

Deseta runda:

Naš se teškaš napokon probudio. Nekoliko puta je snažnim udarcima pogodio protivnika, koji sve teže diše. Zhang čeka kontranapad i udarac kojim bi uzvratio Hrgoviću.

Deveta runda:

Filip se dobro držao u prvom dijelu runde, ali onda je Kinez u sjajnoj završnici odličnim kombinacijama pomovno odlično pogađa i dobro uzdrmao Hrgovića. Obojica su poprilično izgubili snagu.

Osma runda:

Filip je nastavio sjajnim kombinacijama pogađati Zhanga. Kinez se u ovoj rundi uglavnom branio.

Sedma runda:

Hrgović je nešto bolje ušao u rundu, Zhang pomalo gubi ritam. Napokon je i Filip s nekoliko udaraca dobro pogodio Kineza.

Šesta runda:

Hrgović se našao u problemima. Ponovno Zhang čisto pogađa Hrgovića. Kineski boksač dominira. Filip ne izgleda dobro.

Peta runda:

Kinez i dalje pritiska našeg teškaša. Zhang je zauzeo sredinu ringa i kontrolira borbu. Hrgović odgovara na svaku prijetnju. Kineski boksač je krenuo u kontru, prošlo mu je nekoliko udarca u Hrgovićevu glavu, on se naslonio na konpoce, a gong okončao neugodan trenutak.

Četvrta runda:

Zhang je drži sredinu ringa i snažnim udarcima tjera Hrgovića na konopce. Usporena snimka otkrila je da je Zhang udarcem glavom na startu treće runde raskrvario Hrgovića! Dobro je što je krvarenje zasad stalo i ne stvara probleme Filipu. Kinez postaje sve agresivniji. Filip pogađa nekoliko krošea, no Zhang vraća sjajnim kombinacijama

Treća runda:

Kinez je ušao agresivno. Meč je na trenutak prekinzu, jer je Filip zaradio posjekotinu na glavi. Zhang sjajno kombinira, Hrgović se našao u problemima.

Druga runda:

Hrgović je dobro otvorio rungu i uputio nekoliko snažnih udaraca. Čini se kako je Filip ubacio u višu brzinu, njegovi udarci bili su konkretniji.

Prva runda:

Obojica su oprezno ušla u meč. U posljednjoj minuti Filip je kleknuo na tlo, sudac mu je brojao.

  • Zhang je ušao u ring, a sada ulazi i naš Hrgović.
  • Uskoro u ring ulaze Hrgović i Zhang.
  • Callum Smith nokautom u četvrtoj rundi pobijedio Mathieua Bauderliquea u eliminator meču za WBC-ova prvaka poluteške kategorije.
  • Ovo je bio Filipov dolazak u Arenu:
  • Ekskluzivni vlasnik prava na prijenos priredbe je DAZN pa se mečevi mogu gledati putem tog streaming servisa. Više pogledajte OVDJE.
  • Badou Jack je podijeljenom odlukom sudaca nakon deset rundi svladao Richarda Riveru.
  • U uvodnom dijelu programa Petar Nosić je doživio prvi poraz u karijeri. Srebrni olimpijac Ben Whittaker pobijedio je Nosića jednoglasnom odlukom sudaca.

Odgovori

Back to top button