Boks

Filip Hrgović još ne zna kada se bori protiv Michaela Huntera

Najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović (12-0) priprema se za okršaj protiv Amerikanca Michael Hunter (19-1-1). El Animal je u žestokom ritmu treninga, ali još uvijek čeka datum kada će ponovno ući ring.

‘Prema IBF-ovoj poruci registriranim promotorima: ‘purse bid’ za meč Michaela Huntera i Filipa Hrgovića je odgođen. Novi datum bit će objavljen naknadno, ako uopće za time bude potrebe’, javio je pute Twittera boksački insajder Dan Rafael.

Po nekim informacijama njihov se meč trebao održati početkom svibnja. Kada se organiziraju veliki mečevi promotori na licitaciju daju ponude s ukupnim iznosom honorara za boksače i naknadom koju u ovom slučaju uzima Međunarodna boksača federacija (IBF).

Promocija koja pošalje bolju ponudu njoj će pripasti organizacija meča. No to je sada odgođeno, te se čekaju nove ponude, a IBF može uključiti druge zainteresirane promotore.

Dogodi li se ‘purse bid’ s drugim promotorima, tad bi Hunter kao bolje rangirani boksač bio u povoljnijem položaju s raspodjelom 60-40. Naime, Amerikanac je na IBF-ovoj ljestvici četvrti, odnosno jedno mjesto ispred Hrgovića.

Pobjednik njihovog dvoboja osigurao bi mjesto obveznog IBF-ovog izazivača u teškoj kategoriji, a taj naslov drži Anthony Joshua koji se sprema za okršaj protiv Tysona Furyja.

Odgovori

Back to top button