Boks

Filip Hrgović bori se protiv Oleksandra Usyka za svjetski naslov

Hrvatski boksač Filip Hrgović bori se protiv Oleksandra Usyka za naslov prvaka teške kategorije po IBF verziji. Tu je vijest objavio promotor Eddie Hearn na svom Twitteru.

‘Upravo sam primio pisanu naredbu od IBF-a za prvaka Oleksandra Usyka da se u sljedećoj borbi mora boriti protiv izazivača Filipa Hrgovića. Idemo!’, napisao je Eddie Hearn na Twitteru.

Hrvatski boksač je posljednjom pobjedom protiv Kineza Zhilei Zhanga stigao do statusa obaveznog izazivača za pojas svjetskog prvaka prema IBF-u.

Ukrajinac osim IBF naslova, u svom vlasništvu ima WBA (Super), WBO i IBO pojas prvaka.

– Oleksandru Usyku je naređeno da se bori protiv Filipa Hrgovića. On je obavezni izazivač. Odmah smo tražili ponudu za tu borbu. Hrgović će biti sljedeći Usykov protivnik – potvrdio je Eddie Hearn za DAZN.

Filip je i nedavno bio među kandidatima za meč protiv Tysona Furyja, no Kralj Cigana je dogovorio borbu protiv Dereka Chisore.

No našem teškašu sada se pruža prilika života u borbi protiv Usyka. A je li to znači da je meč za apsolutnog prvaka u drugom planu.

Nedavno je Usykov menadžer Egis Klimas istaknuo kako bi se borba za ujedinjenje titula mogla dogoditi u veljači ili ožujku sljedeće godine.

Ukrajinski boksač je u kolovozu još jednom pobijedio Anthonyja Joshuu i obranio WBA (Super), IBF, WBO i IBO pojas prvaka teške kategorije.

Bude li se dogovorio meč za IBF-ov naslov između Usyka i Hrgovića, tada bi to bio najveći događaj za hrvatski boks u posljednje vrijeme.

Odgovori

Back to top button