Boks

Filip Hrgović bi uskoro mogao saznati protivnika, bit će to njegov najveći meč u karijeri

Story Highlights
  • Knowledge is power
  • The Future Of Possible
  • Hibs and Ross County fans on final
  • Tip of the day: That man again
  • Hibs and Ross County fans on final
  • Spieth in danger of missing cut

Najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović (28) priprema se za novu borbu u svojoj profesionalnoj karijeri. Pod budnim okom trenera Pedra Diaza vježba za svog sljedećeg protivnika.

Nakon trijumfa protiv Rydella Bookera prozvao je nekoliko boraca iz vrha teškaške kategorije Daniela Duboisa, Alexandera Povetkina, Dilliana Whytea…

No hrvatski teškaš, po posljednjim informacijama Dana Rafaela, vjerojatno se neće boriti protiv nekog od boksača koje je prozvao.

Navodno njegov tim ugovara meč protiv 27-godišnjeg Martina Bakolea. Njihov okršaj trebao bi se dogoditi 17. ili 24. travnja.

Na BoxRecovoj teškaškoj ljestvici Hrgović je na 23., a Bakole na 18. mjestu. Našem boksaču bi to bi prvi susret s bolje rangiranim borcem.

Kongoanac u profesionalnoj karijeri ima 16 pobjeda i poraz, a 12 puta slavio je nokautom.

Posljednji meč je ima lani 12. prosinca kada je na priredbi, koju je predvodila borba između Joshue i Puleva, nadjačao Sergeja Kuzmina.

Nakon meča prozvao je jedinog boksača koji ga je pobijedio – Michaela Huntera.

Promotor Eddie Hearn pokušavao je nekoliko puta organizirati njihov meč, a jednom su i bili blizu dogovora, ali ga nisu dovršili.

Hrgović u ugovoru s Matchroomom ima još jednu borbu, te je Hearn vjerojatno odlučio još jednom testirati obojicu, kako bi se uvjerio u njihove mogućnosti i tko je zaslužio bolji ugovor.

Našem teškašu ovo bi trebao svakako biti najveći meč u karijeri, a pobjeda bi mu trebala donijeti veliki iskorak o čemu se stalno govori.

Hrgovićev tim ugovara meč protiv 27-godišnjeg Martina Bakolea. Njihov okršaj trebao bi se dogoditi 17. ili 24. travnja

Odgovori

Back to top button