Boks

Eddie Hearn otkrio što mu je ljutiti Joshua prvo rekao nakon poraza protiv Usyka

Promotor Eddie Hearn detaljno je prepričao razgovor koji je imao s Anthonyjem Joshuom neposredno nakon poraza u revanšu protiv Oleksandra Usyka u kojem je Ukrajinac obranio WBA, WBO, IBF i IBO pojas prvaka.

Joshua je bio mnogo bolji nego u prvom dvoboju prošle godine, ali ponovno nedovoljno dobar da nadjača tehnički sjajnog Usyka.

A Britanac je neposredno nakon poraza pokazao drugu stranu sebe kada je pojaseve bacio izvan ringa, potom se želio obračunati s nekima iz Usykova time, te je demonstrativno napustio ring.

Ubrzo se vratio, uzeo mikrofon, pa imao poprilično čudan monolog, koji je prekidao tražeći ovacije za Usyka.

Kasnije se ispričao i objasnio koliko mu je bilo teško u tom trenutku, te pod kakvim je pritiskom bio cijelo vrijeme.

Još jedna incidentna situacija dogodila se prilikom odlaska u svlačionicu, kada mu je Malik Waleed, sudac meča između Filipa Hrgovića i Zhileija Zhanga, dobacio neka ‘ostane profesionalan’, a potom je Anthony tražio obračun. Članovi tima smirili su Joshuu i odveli ga u svlačionicu.

– Nije želio razgovarati, bilo je takvo ozračje – istaknuo je Eddie Hearn i dodao:

– Vratili smo se u svlačionicu i bio je jako frustriran. Želio sam razgovarati s njime, a on je rekao ‘neka ga svi ostave na miru’. Ja sam mu odgovorio: ‘Ne, neću te ostaviti samog. Moram ti reći, dobro si boksao’.

Hearn je prepričao kako je dalje tekao njihov razgovor.

– Kazao je: ‘Ne, nisam dobro boksao, izgubio sam’, a ja sam mu na to odgovorio: ‘Ne, dobro si boksao. U prvoj borbi to nije bilo dobro i tada sam ti to rekao. No sada, nakon devet rundi, bio sam uvjeren da ćeš pobijediti’ – prisjetio se Joshuin promotor i nastavio:

– Usyk je u posljednje tri runde bio nevjerojatan, a bolji je pobijedio. No Joshua ga je barem odveo do kraja.

Britanski boksač je dva sata nakon meča stigao pred novinare.

– Jedna od težih stvari za borce je dolazak pred novinare nakon borbe, a pogotovo kada izgubite. Nisam želio da se ta presica održi, kao i onda kada je izgubio protiv Andyja Ruiza, jer je tada pretrpio potres mozga. No on je uvijek inzistirao na tome – rekao je Eddie Hearn i podvukao:

– Dakle, ta su mu dva sata dobro došla da se malo smiri i razbistri um. Bila je to potpuna frustracija jer je sve dobro odradio, trudio se koliko god je mogao i još uvijek nije bio dovoljno dobar za pobjedu. To mu je bilo teško prihvatiti.

Odgovori

Back to top button