Boks

Eddie Hearn ne vjeruje da će se dogovoriti meč između Deontaya Wildera i Andyja Ruiza

Vlasnik Matchroom Boxinga Eddie Hearn cijeni inicijativu WBC-a u dogovaranju borbi i želju za uvođenjem reda u organizaciji.

Poznati promotor hvali WBC-ova predsjednika Mauricija Sulaimana koji je tijekom konvencije u Acapulcu potvrdio nekoliko ključnih odluka za sljedeće razdoblje.

Neke od značajnijih odluka je izbacivanje ruskih boraca s WBC-ovih ljestvica, isključenje Conora Benna iz poretka u poluteškoj kategoriji nakon što pao na doping testu i dobio četiri godine suspenzije, te naručivanje borbi.

I baš u ovom posljednjem Hearn, kao i mnogi drugi, vidi problem, jer neke borbe koje WBC želi, nema šanse da se održe.

Naime, neki mečevi uključuju borce povezane sa suparničkim promotorima, koji su pak isključivo povezani s različitim medijskim kućama.

Kao primjer je naveo potencijalni eliminacijski meč u lakoj kategoriji između Shakura Stevensona i Isaaca Cruza.

Osvajača naslova u dvije divizije Stevensona promovira Top Rank, koji svoje borce prikazuje na ESPN-u, dok Cruza podržava Premier Boxing Champions, koji ima ugovore s Foxom i Showtimeom.

– Sviđa mi se što je WBC napravio – rekao je Eddie Hearn i nastavio:

– Oni vrše pritisak na ljude da se bore, ali ako naruče meč to ne znači da će se i dogoditi. Mislim da Mauricio Sulaiman na neki način igra ‘fantasy football’ gdje imate priliku odigrati sjajne utakmice, a na raspolaganju imate sve igrače. On je u odličnoj poziciji i razmišlja kao navijač. Mauricio je izvrstan predsjednik. Morate se razumjeti u posao i dopustiti da se borbe dogode.

Hearn je izdvojio nekoliko mečeva koji bi se teško mogli dogovoriti, a posebno je istaknuo predloženu eliminacijsku borbu u teškoj kategoriji između bivših prvaka Deontaya Wildera i Andyja Ruiza. Englez ne vjeruje da će se ta borba održati.

– Nisam baš siguran da će se meč između Deontaya Wildera i Andyja Ruiza dogoditi. To bi bila sjajna borba, ali ne znam hoćemo li je ikad vidjeti – istaknuo je Eddie Hearn i dodao:

– No ima još mečeva koji bi trebali biti vrlo zanimljivi poput Errola Spencea protiv Keitha Thurmana. Svi znamo da je to prava borba, ali budući da je naručena, onda izgleda malo bolje. Baš mi se sviđa to što WBC radi, a konvencija iz godine u godinu raste. To je postao veliki događaj.

Odgovori

Back to top button