Boks

Eddie Hearn: Joyceu ne treba ta borba, neka uživa u životu

Neizvjesno je što će biti sljedeći korak Joeu Joyceu nakon što je nedavno pretrpio drugi poraz u nizu protiv Zhileija Zhanga.

Britanac je u travnju izgubio prekidom u šestoj, a sada ga je Kinez nokautirao već u trećoj rundi.

Vlasnik Matchroom Boxing promocije Eddie Hearn dao je Joyceu nekoliko savjeta, a posebno je spomenuo kako bi trebao izbjegavati eventualni meč protiv Anthonyja Joshue.

– Joe Joyce je sjajan momak i veliki borac. Ali on ima 38 godina i primio je mnogo udaraca u sparinzima i borbama. Njegova najveća osobina bila je njegova sposobnost da prihvati kaznu i prođe kroz nju – ali on to više ne može – rekao je Eddie Hearn i dodao:

– Zhilei Zhang je dobar borac, ali po mom mišljenju nije elitni teškaš. Joe je bio kao udarna vreća i ni u jednom trenutku , nije bio u borbi. Bio je to užasan nokaut i mislim kako nije više otporan na udarce kao nekad.

Poznati promotor ne želi podržati ideju za meč između Anthonyja Joshue i Joea Joycea. Hearn smatra kako bi Juggernaut trebao razmisliti o povlačenju.

– Za Joycea bi meč protiv Joshue mogao biti vrlo opasan. On više ne bi trebao boksati. Imao je sjajnu karijeru, trebao je biti olimpijski prvak, a osvojio je privremeni naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji – istaknuo je Eddie Hearn i podvukao:

– I AJ udara snažno kao Zhang, ali mnogo brže. Joe bi iz te borbe izašao kao da je sudjelovao u automobilskoj nesreći. Zhang je prilično težak i spor, a AJ udara jednako snažno, a brzo. Joeu ne treba ta borba, neka uživa u životu.

Odgovori

Back to top button