Boks

Eddie Hearn: Dubois je Usyka pogodio udarcem ispod pojasa

Oleksandr Usyk je na subotnjoj boksačkoj priredbi u Wroclawu nokautom u devetoj rundi svladao Daniela Duboisa i obranio WBA (Super), IBF, WBO i IBO pojas teške kategorije.

Vlasnik Matchrooma i boksački promotor Eddie Hearn osvrnuo se na događaj iz pete runde kada Dubois pogodio prvaka, za većinu nedopuštenim udarcem ispod pojasa, nakon kojeg je Usyk od glavnog suca dobio nekoliko minuta za oporavak.

Hearn također smatra kako je to bio nizak udarac, te da je sudac Luis Pabon donio ispravnu odluku.

Naravno, Eddiejeva želja je da Filip Hrgović bude sljedeći Usykov protivnik ne bude li se dogovorio meč za apsolutnog prvaka ili ako se ne naredi revanš s Duboisom.

– Definitivno je to bio udarac ispod pojasa, sto posto – rekao je Eddie Hearn i nastavio:

– Usyk je imao potpuno istu taktiku kao i u meču protiv AJ-a, koji imao slične udarce, ali bez efekta. Usput, Usyk je bio vrlo pametan nakon borbe. Pokazivao je gdje su mu stajale hlačice, nešto malo ispod pupka, no tako nije bilo u borbi. Vjerojatno su bile na pupku. Ali opet, udarac je bio prenizak.

Boksački promotor je uvjeren kako u Usykovoj pobjedi nema ništa sporno, te podsjeća kako Dubois u devetoj rundi nije mogao ustati nakon što je dobio snažan udarac.

– Nakon prvog nokdauna u osmoj rundi Daniel je ustao u trenutku kada je sudac izbrojao devet. U toj razmjeni nije bilo pravih udaraca. A kada se u devetoj rundi ponovno našao na tlu, nakon čvrstog i dobro odmjerenog Usykovog udarca, samo je gledao u suca. Pričekao je da sudac izbroji do deset i onda ustao. Ako želite ustati, ne čekate. Znao je što radi. Nije bio potresen. Jednostavno je bio izvan sebe nakon što ga je Usyk dvaput rušio – podvukao je Eddie Hearn.

Odgovori

Back to top button