Boks

Dino Selak izborio četvrtfinale kadetskog EP-a, Asllan Krasniqi ispao od europskog prvaka

Dino Selak (BK Senj) je u osmini finala kategorije do 54 kg na Europskom kadetskom prvenstvu u Erzurumu pobijedio Moldavca Adriana Musteaija i izborio borbu za medalju, piše na službenoj stranici HBS-a.

Čvrsti Senjanin slavio je tijesnom, ali zasluženom odlukom 3:2 nakon bespoštednog napetog trilera u tri runde i velikog preokreta.

Prva runda jednoglasno je pripala Moldavcu 5:0, a u drugoj Dino je krenuo u otvoreni juriš bez kalkulacija i uspio je dobiti 3:2.

U trećoj, odlučujućoj rundi Dino Selak dao je maksimum, nije popuštao u tempu, neumoljivo je jurišao na Moldavca poput senjske bure i zasluženo dobio rundu sa 4:1 za veliki preokret i ukupnih 3:2.

Dino Selak je peti hrvatski kadet u četvrtfinalu Europskog prvenstva.

U utorak, 16. kolovoza 2022. za medalje boksaju Adem Gaši (40 kg), Niko Goreta (70 kg), Šime Vuletić (90 kg) i Dino Selak (54 kg).

Asllan Krasniqi (60 kg) četvrtfinale je izborio pobjedom nad Moldavcem, a izgubio je od Ukrajinca europskog prvaka.

Asllan Cana Krasniqi iz BK Rekord Zagreb nije uspio izboriti polufinale i osigurati medalju na Europskom kadetskom prvenstvu u Erzurumu.

Neustrašivi Asllan tri se runde hrabro nosio s favoritom kategorije Ukrajincem Ivanom Bezuhlyijem, europskim prvakom lani na kadetskom EP-u u Sarajevu.

Veće iskustvo i autoritet europskog prvaka presudili su meč u korist Ukrajinca, a Asllanu Krasniqiju sve čestitke za odličnu borbu i sjajan nastup na Europskom prvenstvu – u 1. kolu pobijedio je Moldavca Ivana Arnauta u uzbudljivoj, bespoštednoj borbi i junački se nosio s europskim prvakom.

Čestitke Asllanu i njegovom treneru Danijelu Brkiću iz Rekord Gyma, bravo za odličnu pripremu i borbe kojima se predstavio na najjačoj europskoj sceni.

Od pet hrvatskih kadetkinja u četvrtfinalu EP-a tri su osigurale medalje: Agata Štajcer (60 kg), Lorena Horvat (70 kg) i Valeria Šteko (54 kg) uz vrlo dobre mečeve Ane Jukičić (51 kg) i Lane Skupnjak (54 kg) protiv objektivno kvalitetnijih i iskusnijih suparnica.

Fantastičan uspjeh i sjajne borbe mladih snaga hrvatskog boksa na EP-u u Erzurumu.

Odgovori

Back to top button