Boks

Dilliana Whytea smeta što ga neki žele gurnuti u stranu i sve prikazati kao da je to Furyjev show

Dillian Whyte će 23. travnja na Wembleyju boksati protiv WBC-ova prvaka Tysona Furyja. Promotor Frank Warren i njegov Queensberry ponudili su najveći ‘purse bid’ za organizaciju meča, te će Fury i Whyte podijeliti honorar u iznosu od 41 milijun dolara.

Whyte nije želio sudjelovati u promociji borbe, jer je nezadovoljan WBC-ovom odlukom kako se honorar dijeli 80-20 u korist Furyja.

No tjedan dana uoči meča odlučio je progovoriti o nastupu protiv kralja Cigana. Dillian je prije godinu dana u uzvratnom meču pobijedio Aleksandra Povetkina i vratio pojas privremenog WBC-ovog prvaka, te dobio priliku osvojiti naslov.

– To nije show Tysona Furyja. Svi samo o njemu govore, ali ulaznice su rasprodane zbog obojice. Fury se borio protiv Wildera koji je superzvijezda, a sada ćemo nas dvojica ponuditi veliku borbu – rekao je Dillian Whyte i nastavio:

– Ne plešem kako drugi sviraju, ja sam ratnik. Obojica moramo biti zajedno u tome.

Smeta ga što se favorizira Tysona Furyja i uvijek je u prvom planu. Dillian smatra kako obojica moraju jednako doprinositi promociji borbe.

– Neki me pokušavaju gurnuti u stranu i sve prikazati kao da je to Furyjev show. Ja sam profesionalac i spreman sam preuzeti svoj dio zadaće – podvukao je Dillian Whyte.

Odgovori

Back to top button