Boks

Dillian Whyte traži od WBC-a da ga proglasi prvakom i želi borbu protiv Wildera

Izgleda kako Tyson Fury pojas WBC-ova prvaka protiv Deontaya Wildera neće braniti 24. srpnja nego u listopadu nakon što je procurila informacija kako se u timu Kralja Cigana pojavio koronavirus. To će biti čak mjesec dana nakon okršaja između Anthonyja Joshue i Oleksandra Usyka.

Tako bi se eventualni meč za ujedinjenje titula između Furyja i Joshue mogao dogovoriti tek početkom sljedeće godine.

Odgodu meča komentirao je privremeni WBC-ov prvak teške kategorije Dillian Whyte koji smatra kako je trebao dobiti poziv za meč ili Furyju oduzeti naslov. Kralj Cigana nije boksao od veljače prošle godine.

– Privremeni prvak postoji zbog tih situacija. Kad se tako nešto dogodi i kada se otkazuju mečevi iz bilo kakvog razloga tada uskače privremeni prvak – kaže Dillian Whyte te dodaje:

– Tako je Wilder i postao prvak. Naime, Vitalij Kličko nije mogao braniti naslov jer je bio u utrci za gradonačelnika. Napravili su drugi pojas i dali da se za njega bore Stiverne i Arreola, a pobjednik se borio protiv Wildera. To je slična situacija

Whyte traži od WBC-a da ga proglasi prvakom.

– Borit ću se protiv Wildera kao svjetski prvak, a onda neka se pobjednik s bori protiv Furyja. Tko pobijedi u tom meču može se boriti protiv Joshue za apsolutnog prvaka. To je vrlo jednostavno – istaknuo je Dillian Whyte.

Odgovori

Back to top button