Boks

Dillian Whyte se nada kako bi uskoro mogao dogovoriti meč protiv Anthonyja Joshue

Britanski boksač Dillian Whyte priznaje kako bi ozbiljno razmislio o nastavku karijere da nije pobijedio Jermainea Franklina, a sada se nada velikoj borbi.

Naime, Whyte je pokazao interes za meč protiv Anthonyja Joshue koji bi se mogao dogoditi početkom sljedeće godine.

Bio bi to revanš iz 2015. kada je Joshua pobijedio prekidom u sedmoj rundi. Anthony bi se ovaj put u ring vratio nakon dva poraza u nizu protiv Oleksandra Usyka.

Body Snatcher je u subotu u Wembley Areni pobijedio Franklina do koje je stigao nakon poraza protiv WBC-ova prvaka Tysona Furyja.

Whyte je rekao da je bio nervozan ulazeći u okršaj s Franklinom zbog ishoda s kojim se potencijalno osakatio karijeru.

– Uoči meča sam razgovarao sa svojim timom i rekao im da bi mogao završiti karijeru budem li izgubio protiv Franklina. Bilo je teško. Zamislite, imate meč koji odlučuje hoćete li nastaviti karijeru ili se povući – kazao je Dillian Whyte i dodao:

– To je bilo baš ludo. Tijekom cijelog kampa bio je veliki pritisak, jer sam razmišljao što učiniti budem li izgubio. Nije lako gledati dečke koji gube i psihički se slome a onda se psihički slome.

Mnogi boksački stručnjaci vjeruju kako je Whyte imao sreće kod bodovanja sudaca s obzirom na Franklinovu naizgled bolju izvedbu. Istina, Amerikanac je u nekim trenucima djelovao jako dobro.

– Nije me briga, ja sam pobijedio – istaknuo je Dillian Whyte i tako otkrio što misli o kritičarima, te nastavio:

– Srušio sam Franklina, ali za suce to nije bio nokdaun. Slično se dogodilo i 2018. protiv Chisore, i tada za njih to nije bio nokdaun. I što sada učiniti? Što ću zbog toga plakati?

Odgovori

Back to top button