Boks

Devin Haney poručio Vasiliju Lomačenku: Bit će to lagana noć za mene

Neporaženi Devin Haney će ovog vikenda u MGM Grand Garden Areni u Las Vegasu braniti WBA, WBC, IBF i WBO pojas prvaka u lakoj kategoriji. Američki boksač borit će se protiv Ukrajinca Vasilija Lomačenka.

Ukrajinski borac jedan je od boljih svjetskih boksača, te će Haneyju to biti pravi ispit.

No Devin dosad nije izgubio niti jedan meč, a protiv Vasilija traži 30. pobjedu u profesionalnoj karijeri.

Lomačenko je do listopada 2020. dominirao u boksačkom ringu, no poraz od Teófima Lópeza i rat u Ukrajini udaljili su ga od meča protiv Haneyja.

– Osjećam da sam se protiv Lomačenka trebao boriti još prije četiri godine. No sada je stiglo vrijeme. Njemu će biti gore nego da smo se tada borili – kaže Devin Haney i dodaje:

– Na papiru je to za mene najteži test u karijeri. No vjerujem da ću imati laganu noć. Tražit ću najlakši put do pobjede. Godinama želim taj meč. Poštujem sve što je dosad napravio i njegovu odluku da ostane i brani svoju zemlju. Dvaput sam bio u Australiji i oba puta pobijedio Kambososa, pa je ispravno da sada dam šansu i Lomačenku.

Amerikanac ističe kako se dobro pripremio za svog protivnika, no i ukrajinski borac vjeruje da može kvalitetno odgovoriti na sve izazove u tom meču.

– Na mene je sve djelovalo motivirajuće. Svaki dan priprema je bio poseban, a na treninzima sam išao do krajnjih granica. To je bilo motivirajuće jer znam da mi je to posljednja prilika postati apsolutni svjetski prvak – ističe Vasilij Lomačenko i podvlači:

– Nekad je teško govoriti o prošlosti, jer ne možete ništa promijeniti. Haney je boksač na visokoj razini i zna što treba činiti. Može se dobro kretati i stvoriti distancu, ali i ja imam dosta boksačkog iskustva. Meč će biti jako zanimljiv.

Odgovori

Back to top button