Boks

Desetero naših juniora na EP-u u Tbilisiju, izbornik Zoran Kralj ml. očekuje barem tri medalje

Juniorska reprezentacija Hrvatske otputovala je na Europsko prvenstvo u Tbilisiju (Gruzija) koje traje od 1. do 12. srpnja 2021. Za juniorsko EP prijavljen je respektabilan broj sudionika, oko 350 mladih boksačica i boksača (rođeni 2005. i 2006. godine) iz više od 30 zemalja, piše na službenoj stranici HBS-a.

Hrvatski boksački savez osigurao je da juniorska hrvatska reprezentacija bude vrlo kvalitetno zastupljena na smotri najvećih europskih talenata.

Juniorski izbornik Zoran Kralj ml. i trener Yousef Hasan u glavni grad Gruzije poveli su najbolje hrvatske juniore u devet kategorija, te juniorsku prvakinju Niku Lopac u kategoriji do 80 kg. Na popisu su još:

48 kg: Bruno Baćac (Predator)
50 kg: Ivan Mikulić (Čakovec)
54 kg: Marko Vučković (Leonardo)
57 kg: Luka Jerković (Coloseum)
63 kg: Ante Milković (Salona)
66 kg: Mauro Kelenc (Predator)
75 kg: Anthony Mirković (Arena)
80 kg: Mateo Pejić (Rijeka)
+80 kg: Lovro Pevčec (Nokaut)

JUNIORKA: 80 kg NIKA LOPAC (BK SENJ) s trenerom Veselinom Lakičevićem.

Izbornik Zoran Kralj ml. iznio je očekivanja uoči polaska na put u Gruziju:

– Vjerujem da Hrvatska može osvojiti tri medalje, možda i više. To su naši najbolji juniori, požrtvovno su se pripremali za Europsko prvenstvo, apsolutno su zaslužili nastup i vjerujem da će ga opravdati odličnim borbama u najjačoj europskoj konkurenciji. Mlađe dobne skupine bile su najviše pogođene u pandemijskoj godini, svi su trenirali u vrlo teškim uvjetima i divim se našim mladim sportašima koji su to uspjeli prebroditi. Zato vjerujem i da će ih rezultat nagraditi.

Najizgledniji borci za medalje svakako su teškaši Lovro Pavčec i Mateo Pejić koji su upravo u Tbilisiju prije dvije godine postali kadetski viceprvaci Europe. Izbornik Zoran Kralj ml. kaže:

– Nikoga ne opterećujemo ulogom favorita, na boksačima je samo pružiti maksimum, a sigurno imamo barem tri-četiri kandidata koji se mogu upustiti u borbu za medalje. Nedostaje im svima više mečeva i iskustva i naravno, puno toga ovisi o ždrijebu. Vjerujem da ćemo imati i jako ugodna iznenađenja.

S brojnom hrvatskom selekcijom u Gruziju otputovao je i međunarodni sudac Edvardo Gustin, a veliko je priznanje hrvatskom boksu i Hrvatskom boksačkom savezu što je Europska boksačka federacija EUBC za prvog čovjeka natjecanja (Competition Manager) na Europskom juniorskom prvenstvu postavila glavnog tajnika HBS-a, Marka Marovića.

Odgovori

Back to top button