Boks

Deontay Wilder poslao brutalno upozorenje Josephu Parkeru uoči borbe

Bivši svjetski prvak Deontay Wilder se nakon više od godinu dana vraća u ring. Brončani bombarder će 23. prosinca nastupiti na boksačkoj priredbi u Rijadu protiv Josepha Parkera.

Na istom eventu u Saudijskoj Arabiji bori se i najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović protiv Marka de Morija, dok će priredbu predvoditi okršaj između Anthonyja Joshue i Otta Wallina.

A Novozelanđaninu Parkeru to će biti četvrta borba ove godine nakon teškog lanjskog poraza protiv Joea Joycea. Joseph je izgubio nokautom, a nakon toga je pobijedio Jacka Masseyja, Faigu Opela i Simona Keana.

Premda se Parker češće pojavljuje u ringu i više je aktivniji od Wildera, Amerikanac je taj koji ima moć u svojim rukama. Ima 43 pobjede, a u 42 meča je do trijumfa stigao prekidom i zbog toga je favorit u sljedećem okršaju.

Amerikanac je upozorio Parkera neka se čuva u ringu, te mu odaslao jasnu poruku – Robert Helenius. Naime, Wilder je prošle godine pobijedio finskog teškaša nokautom u prvoj rundi.

– Ako će me Joseph Parker pokušati prevariti, samo ću mu reći – Robert Helenius. Poznavali smo se jako dobro, ali moj stil se malo promijenio u odnosu na sparinge. Tada sam se malo kretao i to ga je u meču iznenadilo. Promijenio sam stil što je zbunilo Heleniusa, želio se brzo prilagoditi i napao je pokušavajući me srušiti. Prvi moj udarac desnom rukom ga je nokautirao – kazao je Deontay Wilder i dodao:

– Bude li Joseph Parker izašao u ringu i odgovorio vatrom na vatru, bit će to za njega vrlo opasno, jer ja posjedujem veliku moć u svojim udarcima. Kada krenem udarati, onda moji udarce mogu proći kroz protivnika. Bit će uzbudljivo vidjeti kakvu će Parker imati taktiku. No kada prvi put osjeti snagu, njegov plan će se promijeniti. Radujem se što ću ga nokautirati, trebali smo se boriti prije mnogo godina, ali on je bježao od mene.

Odgovori

Back to top button