Boks

Deontay Wilder nema želju boriti se za pojas prvaka WBC-ove bridger kategorije

Bivši svjetski boksački prvak Deontay Wilder nema interesa boriti se za WBC-ov pojas u bridger kategoriji nakon što je organizacija upraznila mjesto donedavnog prvaka Oscara Rivasa.

Naime, Brončani bombarder je uoči svoje posljednje borbe bio ispod težinske granice bridger kategorije.

No bez obzira na to što bi se mogao boriti za naslov, Wilder ostaje usredotočen za eliminator meč za WBC-ova prvaka teške kategoriji.

Meč između Deontaya Wildera i Andyja Ruiza Jr.-a već je odobren, a pobjednik će postati obvezni izazivač, te bi trebao dobiti priliku boriti se protiv pobjednika meča Fury – Usyk.

Naime, Tyson Fury i Oleksandr Usyk trebali bi se u ožujku ili travnju boriti za ujedinjenje pojaseva prvaka teške kategorije

Što se tiče upražnjene titule bridger kategorije, WBC je otkrio sljedeća dva kandidata koji će boriti za pojas svjetskog prvaka.

‘WBC žali zbog ozljede Oscara Rivasa. U prosincu je pretrpio ozbiljnu ozljedu oka i ne može se boriti u dogovorenom dvoboju protiv Lukasza Rozanskog.

Organizacija je upraznila mjesto prvaka, a Upravni odbor WBC-a je glasao kako se odmah treba riješi status bridger kategorije’.

A WBC je prvo želio organizirati turnir, ali umjesto toga su progurali meč za upražnjeni naslov, ali i dodali nekoliko uvjeta.

Organizacija je naredila da se za upražnjeni naslov WBC-ove bridger kategorije bore prvi s ljestvice izazivača naš Alen Babić i treći s rang liste Poljak Lukasz Rozanski, koji će honorar dijeliti 50-50, a pobjednik mora ispuniti nekoliko uvjeta.

‘Pobjednik će pojas braniti protiv boljeg iz eliminacijskog meča između Ryada Merhyja i Kevina Lerene.

Podjela zarade u toj drugoj borbi bit će 60-40 u korist novog prvaka.

WBC počinje razdoblje slobodnih pregovora za obje borbe. Ako se ne postigne dogovor, konačna odluka donijet će se u Mexico Cityju u utorak, 31. siječnja’, piše u WBC-ovom priopćenju.

Odgovori

Back to top button