Boks

Deontay Wilder će uskoro donijeti odluku o sljedećoj borbi

Bivši WBC-ov prvak u teškoj kategoriji Deontay Wilder posljednji je meč imao u listopadu prošle godine kada je u Barclays Center dvorani u Brooklyn u prvoj rundi demolirao i nokautirao Roberta Heleniusa.

Posljednjih mjesec dana mnogo se govori o njegovoj potencijalnoj borbi protiv nekadašnjeg prvaka Anthonyja Joshue u prosincu u Saudijskoj Arabiji.

Brončanog bombardera se također povezivalo a Andyjem Ruizom Jr.-om u eliminator meču za WBC-ov pojas, a pobjednik bi dobio priliku boriti se protiv Tysona Furyja.

Wilderov trener Malik Scott nedavno je otkrio kako Deontay neće dugo čekati, te bi uskoro treba donijeti odluku o svojoj sljedećoj borbi.

– Apsolutno želim da Deontay ima barem jednu borbu do prosinca i to nije tajna. Andy Ruiz je u kombinaciji. Sve se može dogoditi. Jedan smo korak do ključne odluke za nastavak njegove karijere – rekao je Malik Scott i dodao:

– Ne bude li se Deontay borio do prosinca trebao bi dobiti izuzetno visoku odštetu. Ako samo bude čekao na meč do kraja godine onda mu se to mora nekako nadoknaditi, a ta naknada mora biti vrlo, vrlo dobra. To znači da propušta mnogo dobrih prilika i mečeva koji mu mogu donijeti dobru zaradu. Deontay za to mora dobiti visoku odštetu.

Trener je otkrio kako će Wilder uskoro donijeti odluku o sljedećoj borbi.

– Saudijci se razumiju u biznis, pa to ne bi trebao biti problem. No mi ne želimo samo čekati do kraja ljeta kako bi nešto potpisali. Deontay želi što prije ponovno boksati. Uskoro će donijeti odluku, to će se sigurno dogoditi do kraja sljedećeg mjeseca – podvukao je Malik Scott.

Odgovori

Back to top button