Boks

Deni Alagić, Antonio Grabić i Leon Buzik ispali u četvrtfinalu EP-a u Budvi

Hrvatski boksači završili su nastup na Europskom prvenstvu mlađih seniora u Budvi, piše na službenoj stranici HBS-a.

Naši aduti za medalje Deni Alagić, Antonio Grabić i Leon Buzik zaustavljeni su u četvrtfinalu i objektivno, znalo se unaprijed da će teško proći protiv vrlo kvalitetnih suparnika iz Rumunjske, Bugarske i Ukrajine.

Neustrašivi Deni Alagić (do 63,5 kg) bio je najbliži polufinalu i medalji na EP-u u Budvi.

Podijeljenom odlukom 4:1 izgubio je potpuno izjednačeni meč u četvrtfinalu protiv odličnog Rumunja Andreija Musteta!

Deni se hrabro borio do kraja, odlično kontrirao snažnom Rumunju, a presudila je treća runda u kojoj mu je ponestalo i snage i suci su jednoglasno bodovali treću rundu 5:0 Mustetu nagradivši mu neumornu napadačku inicijativu u cijelom meču.

Deni je dobio drugu rundu odlukom 3:2 i imao potpuno otvorenu situaciju, nosio se srčano sa snažnijim i iskusnijim rumunjskim boksačem.

Deniju Alalgiću (Metalac Zagreb) i treneru Mariju Preskaru sve čestitke za beskompromisnu borbu i ono što je pokazao na EP-u u Budvi (pobjeda u osmini finala nad Turčinom), maksimalno je boksao i taktički ukrotio opasnog rumunjskog udarača, a od medalje ga je dijelilo samo malo više iskustva u jakim međunarodnim mečevima. .

Antonio Grabić (do 75 kg) s dvije sjajne pobjede nad Gruzijcem i Armencem ostavio je i najbolji dojam od šestorice naših reprezentativaca na EP-u u Budvi.

Boksač Leonarda iz Zagreba (trener Erik Pijetraj) meč za medalju izgubio je prekidom u drugoj rundi od neprikosnovenog Bugarina Williama Cholova (dvostrukog juniorskog prvaka Europe)!

Antonio je bez respekta i kalkulacija napao Bugarina s jakom europskom reputacijom, odvažno nametnuo inicijativu i otvorenu borbu u prvoj rundi koju je Cholov preciznim pogocima ipak riješio u svoju korist. U drugoj je zbog toga naš fajter jurnuo još žešće, a u silnoj želji Antonio je naletio na snažnu kontru Bugarina koja ga je uzdrmala i nakon tri brojanja sudac je prekinuo meč.

U četvrtfinalu se oprostio i Riječanin Leon Buzik koji je jednoglasnom odlukom sudaca izgubio od iskusnijeg i spremnijeg Ukrajinca Bozorbija Matyakubova.

Viši Leon Buzik u prvoj rundi kontrolirao je dobro s distance eksplozivnog, hitrog Ukrajinca, a onda je sudac u ringu odlučio olakšati borbu favoriziranom Ukrajincu i preusmjeriti meč dodijelivši našem boksaču ishitrenu i nepotrebnu javnu opomenu.

Buzik u preostale dvije runde nije uspijevao preokrenuti tijek meča i poništiti prednost i ostao je bez polufinala i medalje.

I Leon s trenerima u kutu Nenadom Mitrovićem i Erikom Pijetrajem zaslužuje sve pohvale za nastup u Budvi i velike čestitke za plasman među osam najboljih koji je izborio preko predstavnika Mađarske i Srbije.

Kompletnom nastupu hrvatske reprezentacije pod vodstvom trenera Preskara, Mitrovića i Pijetraja teško je naći zamjerku, u najjačoj europskoj konkurenciji izborene su tri borbe za medalju u četvrtfinalima (Deni Alagić, Antonio Grabić i Leon Buzik), a trojica su izgubili na bodovanje u uvodnim borbama (Petar Krešimir Knežević, Tomislav Letinić i Ivan Ante Gregurić)!

Odgovori

Back to top button