Boks

Dea Bolanča izgubila protiv europske doprvakinje

Četvrtog dana borbi na Europskom prvenstvu za seniore i seniorke U-22 u Poreču počeo je i ženski dio natjecanja, piše na službenoj stranici HBS-a.

Od tri hrvatske predstavnice na Europskom prvenstvu prva je nastupila u najbrojnijoj kategoriji do 57 kg Dea Bolanča iz splitskog Pit Bulla.

Mlada Splićanka završila je debitantski nastup na EP-u u osmini finala najzahtjevnije ženske kategorije.

Jednoglasnom odlukom sudaca izgubila je od daleko iskusnije protivnice s međunarodnom reputacijom, Finkinje Vilme Viitanen, europske doprvakinje lani na u Rosetu koja je nedavno i na jakom turniru Strandja memorijalu u Sofiji boksala u finalu.

Mlada pitbullovka Dea dala je maksimum, u sve tri runde hrabro se upuštala u razmjene s kvalitetnom Finkinjom, pa je prva runda završena i podijeljenom odlukom sudaca u korist Viitanen.

Dea izvukla je zadnji atom snage da bi pratila jaki ritam finske prvakinje. Morala je ići i preko svojih granica i mogućnosti, podnijela je teške serije Viitanen i bespoštedno uzvraćala.

Vilma Viitanen sigurno je najkvalitetnija boksačica s kojom se borila u dosadašnjoj karijeri.

Sve čestitke Dei i izborniku i treneru Anti Matasu iz splitskog Pit Bulla koji ju je podignuo na europsku razinu, a srčanom i hrabrom borbom pokazala je da pravi uspjesi na međunarodnoj sceni tek slijede.

U ženskoj konkurenciji za Hrvatsku će na EP-u u Poreču nastupiti Nikolina Ćaćić (52 kg) i Ana Stojanović (63 kg) u petak, 18. ožujka 2022.

U četvrtak na Europskom prvenstvu U-22 u osmini finala nastupit će trojica hrvatskih boksača: Patrik Licul (60 kg), Deni Alagić (63,5 kg) i superteškaš Josip Ćorić (+92 kg).

Odgovori

Back to top button