Boks

Daniel Dubois pao u poretku teškaša nakon što je WBA odbio žalbu na ishod meča protiv Usyka

Britanski boksač Daniel Dubois je kao WBA-ov izazivač dobio priliku boriti se protiv Oleksandra Usyka za naslov svjetskog prvaka teške kategorije.

Meč se održao u kolovozu u Poljskoj, a Ukrajinac je nokautom u devetoj rundi svladao 26-godišnjeg Londončanina.

Usyk je sjajno kontrolirao meč, a u petoj rundi je primio nizak udarac, te mu je sudac dao nekoliko minuta za odmor.

Nakon što se oporavio, ukrajinski borac nastavio je tamo gdje je stao i u devetoj rundi završio posao nokautom.

Duboisov tim i promotor Frank Warren bili su vrlo ljutiti nakon borbe, te su nekoliko dana WBA-u podnijeli žalbu.

Boksačka organizacija je proučila dokaze, te je odbacila žalbu i potvrdila pobjedu Oleksandra Usyka nad Danielom Duboisom.

A osim WBA, tim se slučajem pozabavio i Međunarodni odbor koji je utvrdio kako ne postoje jasni dokazi da je sudac Luis Pabon pogriješi prilikom procijene Duboisova udarca kojim je pogodio Usyka.

Žalba je odbačena, te je odlučeno kako ‘prvotna odluka o niskom udarcu mora ostati na snazi, budući da ne postoje dokazi koji bi to promijenili’.

Duboisu je tako potvrđen poraz kojim je ostao bez pojasa WBA-ova privremenog prvaka, te je na ljestvi pao na sedmo mjesto.

Britanac se u poretku nalazi iza novog redovnog prvaka Mahmouda Charra, a za njim slijede Deontay Wilder, Martin Bakole, Anthony Joshua, Lenier Pero, Arslanbek Makhmudov i Jarrell Miller.

Na osmom mjestu je Jared Anderson, a deveti je naš Filip Hrgović.

Oleksandr Usyk je dogovorio meč za apsolutnog prvaka teške kategorije protiv Tysona Furyja, koji bi se trebao održati krajem ove ili početkom sljedeće godine u Saudijskoj Arabiji.

Odgovori

Back to top button