Boks

Dana White za potencijalni meč između Furyja i Ngannoua kaže da je to gubitak vremena

Tyson Fury je prije desetak dana nokautom pobijedio Dilliana Whytea i obranio pojas WBC-ova prvaka teške kategorije.

U gledalištu rasprodanog Wembleyja našao se UFC-ov prvak teške kategorije Francis Ngannou.

Njihov susret u ringu prošao u odličnom raspoloženju, te su obojica izrazili želju za međusobnim okršajem.

Vodstvo UFC-a i šefa Dana White vjerojatno su bili ljutiti zbog takvog poteza svog prvaka, koji još nije produljio ugovor s promocijom.

A kamerunski udarač je i dalje čvrst oko svog stava kako novi ugovor mora sadržavati dopuštenje za nastup u boksačkim mečevima.

Pitanje je hoće li najjača MMA organizacija popustiti Francisovim zahtjevima.

– Fury je najbolji boksač na svijetu i jedan od najboljih u povijesti. Pogledajte njegove protivnike i kako ih je s lakoćom pobjeđivao. Vidjet ćemo što će se dogoditi, ali ne volim mečeve u kojima borci prelaze iz jednog sporta u drugi – kazao je Dana White i dodao:

– Takve su borbe glupe i to je samo gubitak vremena, energije i novca. Suludo je, ali razumijem. Tyson Fury ima veliku prednost u boks, a Francis Ngannou se protiv Ciryla Ganea trebao hrvati. Ako barem nešto znate o borbama, onda znate o čemu govorim.

Dana White je prije pet godina dopustio Conoru McGregoru da boksa protiv legendarnog Floyda Mayweathera, a Irac je taj meč izgubio.

– To je svijet za sebe. Gdje god sam išao, ljudi bi me ispitivali o toj borbi. Svi su željeli vidjeti taj meč. A sada mi nitko ne kuca na vrata zbog meča Furyja i Ngannoua – podvukao je Dana White.

Odgovori

Back to top button