Boks

Čudesni olimpijac Luka Plantić: Imao sam pritisak kao da je finale Svjetskog prvenstva

Dečko iz Sesveta Luka Plantić (24) ide na Olimpijske igre. Hrvatski reprezentativac u poluteškoj kategoriji je u četvrtfinalu pariškog turniru pobijedio Irca Emmeta Brennana i osigurao vizu za Tokio.

Luka je savršeno odradio kvalifikacijski turnir – lani u Londonu startao je trijumfom nad nositeljom Austrijancem Umarom Džambekovom, a u Parizu je prvo uraganskim prekidom u prvoj rundi slomio Armenca Gora Nersesyana, a onda uvjerljivo slavio protiv irskog borca.

– Godinu dana smo radili za ovaj trenutak i pripremali se za kvalifikacije. Došao sam maksimalno spreman, jako sam napredovao i znao sam da me nitko ne može zaustaviti. Četvrtfinale protiv Irca bilo mi je kao finale Svjetskog prvenstva, veliki pritisak, a kao što sam najavio – znao sam da sam veći borac od njega i od bilo koga i da ću to dokazati – kazao je Luka Plantić za službenu stranicu HBS-a i dodao:

– Nije bilo jednostavno, vrlo je čvrst, nije posustajao sve tri runde. Imao sam snage za još nekoliko rundi, ali nakon prve dvije bilo je jasno da imam veliku prednost i da se mogu i malo štedjeti za polufinale. Borba s Whittakerom bit će puno opuštenija, bez pritiska, sad ću uživati u boksu, a uspjeh ćemo proslaviti po povratku u Hrvatsku.

Sada se Luka može lakše posvetiti sljedećim obvezama, a prva koja dolazi je polufinale u ponedjeljak protiv Britanca Benjamina Whittakera.

– Presretni smo, Luka se vrhunski pripremio i odradio borbe za plasman u Tokio. Za Irca se nismo posebno taktički pripremali, bili smo koncentrirani da Luka nakon pobjede nad Armencem bude maksimalno fokusiran i da nametne svoj stil, napade i serije bez predaha. U polufinalu ćemo biti opušteniji, ali želimo i u Parizu otići do kraja i vratiti se sa zlatnom medaljom – kazao je trener Tomislav Bašić.

Priliku za Olimpijske igre u nedjelju traži i naša Nikolina Ćaćić. Hrvatska reprezentativka će se u četvrtfinalu kategorije do 57 kg boriti protiv Talijanke Irme Testa.

Odgovori

Back to top button