Boks

Carl Froch žestoko se obrušio na Ryana Garciju: Iskreno, jako sam ljut

Američki boksač Ryan Garcia je nedavno u New Yorku dominirao i na kraju pobijedio Devina Haneyja, no nakon meča pojavila se informacija su njegovi nalazi na doping testu bili pozitivni.

Nekoliko dana kasnije se pokazalo kako B-uzorak nije bio pozitivan na supstancu koja se pojavila na prvom testiranju, no istraga se nastavlja.

A tjednima uoči meča s Haneyem za WBC-ov svjetski naslov u superlakoj kategoriji, Garcia je pokazao zabrinjavajuće ponašanje koje je pomalo uplašilo boksački svijet.

Naime, mnogi su primijetili kako se čudno ponašao, te su se zabrinuli za njegovo mentalno stanje.

Osim obilja uobičajenih verbalnih prepirki, iznio je neke teške optužbe i govorio o svemu i svačemu, od cijena ulaznica do toga što Haneyja motivira.

I na vaganje je stigao potpuno nespreman s viškom kilograma, a tijekom ceremonijalnog vaganja je čak popio i pivo, te je priznao kako je tijekom kampa pušio i pio.

Poznati boksački komentator Carl Froch je u svom podcastu prozvao Ryana Garciju, te iskazao koliko je razočaran američkim boksačem.

– Pa, to je velika tema. Garcia se borio protiv Devina Haneya i pao je na doping testu. A kakva je to bila borba, bio sam ponosan na Garciju, jer je obavio posao. Napravio je ono što je rekao da će učiniti, a to nitko nije očekivao – rekao je Carl Froch i dodao:

– Navodno je Vegas izgubio bogatstvo jer je Haney bio veliki favorit na kladionici, a Garcia je pobijedio. Neke su runde bile tijesne, a nekima je i Haney bio bolji. No Garcia ga je tri puta poslao u nokdaun. Pretukao je Haneya i pobijedio. A onda šok. Garcia je pao na doping testu i sada sam ljut. Iskreno, jako sam ljut.

Osvrnuo se i Ryanove tvrdnje kako mu je sve to netko namjestio.

– On kaže da je namješteno, da je to netko platio. Ne znam tko bi mogao doći do VADA-e, agencije za testiranje na doping, i tražiti da nekome namjeste rezultate testiranja, to je nemoguće. Prijavljuju se na VADA-u jer mogu dobiti rangiranje prema WBC-u, a ne da njemu treba rangiranje, jer je sportaš svjetske razine – istaknuo je Carl Froch i podvukao:

– Želim mu vjerovati u smislu da nešto nije svjesno uzeo. Ne mislim da je pokušao varati. Možda je nešto uzeo, a da nije ni znao da to sadrži nedopuštenu supstancu. Nešto je vjerojatno popio što je bilo kontaminirano i onda se pojavio pozitivan rezultat doping testa. Sada mora proći kroz taj proces kao Conor Benn, koji snažno poriče svaku optužbu i tvrdi da je nevin. No pao je na doping testu i sada mora krenuti tim putem. Ryan Garcia ponovno je osvojio svijet, ali čini se kako bi mogao biti suspendiran.

Odgovori

Back to top button