Boks

Carl Froch ima protivnika za Daniela Duboisa, a to nije Anthony Joshua

Britanski teškaš Daniel Dubois je na subotnjoj priredbi u Rijadu prekidom u osmoj rundi pobijedio našeg Filipa Hrgovića i osvojio IBF-ov pojas privremenog prvaka.

Promotor Eddie Hearn je uoči eventa najavljivao kako bi pobjednik meča Hrgović – Dubois mogao biti sljedeći protivnik Anthonyja Joshue.

A onda mu je sinula ideja kako bi se AJ u rujnu na Wembleyu moga o boriti protiv Deontaya Wildera bude li bio uvjerljiv i pobijedio Zhileija Zhanga.

No Brončani bombarder je još jednom razočarao i nokautom u petoj rundi izgubio protiv Kineza.

Bivši svjetski prvak, a danas boksački komentator Carl Froch smatra kako Daniel Dubois sada ne bi trebao tražiti meč protiv Joshue već razmišljati o jednom drugom protivniku.

– Daniel Dubois bi mogao biti budućnost teške kategorije bude li nastavio raditi kao do sada, dovoljno je mlad da može još godina trajati. On pripada sljedećoj generaciju teškaša – kaže Carl Froch i dodaje:

– Dakle, Daniel Dubois protiv Zhilei Zhanga, mogla bi zapravo biti poprilično zanimljiva borba. Taj bih meč volio gledati i u njemu bi vjerojatno pobijedio Dubois. On je u formi, snažan i gladan. No kada Zhang pogodi u bradu tada se dogodi veliki prasak. Svašta se može dogoditi u tom dvoboju.

No izgleda kako svi žele britanski obračun između Duboisa i Joshue, za tu se borbu zalaže i šef Queensberryja Frank Warren.

– To je ono što svi žele vidjeti, to bih i ja želio gledati. Joshua je u dobroj formi, sjajno je izgledao u posljednje dvije borbe. On i Ben Davison očito se dobro slažu i stvarno dobro rade – istaknuo je nedavno Frank Warren.

Odgovori

Back to top button