Boks

Canelo Alvarez zaustavio Billyja Joea Saundersa i poslao Britanca u bolnicu

Meksička boksačka zvijezda Canelo Alvarez (56-1-2, 38 KO) pobijedio je Britanca Billy Joe Saunders (33-1, 14 KO) tehničkim nokautom u osmoj rundi. Canelo je trijumfom pred punim tribinama AT&T stadiona u Arlingtonu ujedinio naslovu u super srednjoj kategoriji, te je svojim WBA i WBC pojasima dodao i naslov WBO prvaka.

Saunders se dobro držao tijekom meča, a do trenutka Canelo je na sudačkim karticama bio u blagoj prednosti.

Meksički boksač ušao je agresivnije u meč te su mu pripale prve četiri runde. Saunders je odradio dobar posao, posebno u obrani, pa se činilo kako je Canelo promašio mnogo udaraca.

No Britanac je u petoj došao do zraka te je svojim kombinacija dobio naklonost kod sudaca u sljedeće tri runde.

No Canelo je nastavio pritiskati i sjajno odboksao osmu rundu nakon koje je britanski boksač predao meč zbog velike ozljede ispod desnog oka, koja je počela oticati. Britanac je zadobio orbitalnu frakturu, te je završio u bolnici.

Billyju Joeu Saundersu to je prvi poraz u karijeri.

– Nije bilo tako teško kao što sam očekivao – kazao je Canelo Alvarez i dodao:

– Strpljivo sam gradio pobjedu. Rekao sam da će meč biti gotov nakon šest rundi, ali i ovo je bilo brzo. Mislim da sam mu slomio kost ispod oka, no vratit će se on.

Canelo je najavio kako ima želju boriti se protiv Caleba Planta, vlasnika IBF-ove titule, te tako pokušati ujediniti baš sve naslove u super srednjoj kategoriji.

Boksački spektakl u Arlingtonu je po broju gledatelja bio najveći sportski događaj u Americi od izbijanja pandemije. Na stadionu je bilo više od 73.000 navijača.

Stadion NFL momčadi Dallas Cowboysa je tako srušio rekord po broju gledatelja za boksački meč u natkrivenom prostoru u SAD-u.

Naime, Leon Spinks je 1978. godine pred 63.352 ljudi u Superdomeu u New Orleansu pobijedio legendarnog Mohameda Alija.

Odgovori

Back to top button