Boks

Cammarelle: Treninzi s vrhunskim hrvatskim boksačima kao što je Marko Milun mnogo nam znače

Uoči međudržavnog boksačkog meča Hrvatska – Italija u Solinu, u subotu u sportskoj dvorani Bilankuša, u splitskom hotelu Pax koji je ugostio boksače, održana je tiskovna konferencija na kojoj su bili predstavnici obje reprezentacije – direktor u talijanskoj boksačkoj federaciji Roberto Cammarelle i kapetan Italije Paolo Di Lernia, te Jurica Runtić, predsjednik Nadzornog odbora HBS-a, izbornik seniorske reprezentacije Kristijan Hodak, trener Tomislav Bašić i naš kapetan Marko Milun, piše na službenoj stranici HBS-a.

Ispred domaćina, u ime Hrvatskog boksačkog saveza, predsjednik Nadzornog odbora HBS-a Jurica Runtić zahvalio se na potpori Splitsko-dalmatinskoj županiji, gradovima Splita i Solinu i njihovim sportskim zajednicama, svima koji su ugostili i dali punu potporu hrvatskim i talijanskim boksačima, kao i direktoru nacionalnih selekcija Italije, legendarnom Robertu Cammarelleu koji je doveo Azzurre u Dalmaciju na zajedničke pripreme i meč s Hrvatskom.

Na primjernom gostoprimstvu i prijemu u Splitu posebno se u ime talijanske reprezentacije zahvalio Roberto Cammarelle:

– Zahvaljujemo se na osobit način Hrvatskom boksačkom savezu i posebno mom prijatelju Jurici Runtiću što su nas ovako lijepo ugostili u prekrasnom i svjetski poznatom sportskom gradu Splitu. Zajedničke pripreme s reprezentacijom Hrvatske izuzetno su nam korisne jer smo došli u kombiniranom sastavu iskusnih boksača koji su već osvajali odličja na međunarodnoj sceni, te perspektivnih mladića koji skupljaju iskustva i od kojih tek očekujemo prave rezultate na najvećoj sceni. Našim mlađim boksačima od iznimnog je značenja što su mogli raditi s vrhunskim boksačem kao što su Marko Milun i ostali hrvatski reprezentativci. Sretni smo što smo mogli kvalitetno iskoristiti treninge i sparinge u Splitu, a očekujemo i kvalitetne i borbene mečeve u subotu u Solinu.

Na isti način Talijanima i domaćinima u Splitu zahvalili su se i istaknuli vrijednost zajedničkih priprema izbornik Hrvatske Kristijan Hodak i naš prvak u superteškoj kategoriji Marko Milun. Izbornik Hodak je naglasio:

– I mi imamo kombinaciju perspektivnih boksača i onih već provjerenih, a Talijani su i na treninzima u BK Torcidi pokazali da su u respektabilnom sastavu. Zajednički sparinzi su nam od višestruke koristi. U subotu u Solinu idemo na pobjedu kao i uvijek. Idemo po mogućnosti po pobjedu u svakoj kategoriji!

Trener u hrvatskoj reprezentaciji Tomislav Bašić iz BK Salone napomenuo je da će uz kvalitetne mečeve Hrvatska – Italija, Solin u subotu, 22. listopada imati pravi boksački praznik jer će se uoči reprezentativnog meča u sportskoj dvorani Bilankuši održati i 3. kolo Hrvatske boksačke lige i HBL/mladi, dok se u ime talijanskih boksača svima na gostoprimstvu zahvalio kapetan reprezentacije Paolo Di Lernia i naglasio kako su zajednički treninzi i druženje s hrvatskim boksačima svima prekrasno iskustvo, te kako vjeruje da će sličnih zajedničkih događanja biti ubuduće i u Hrvatskoj i u Italiji.

Uoči meča, u petak u 11.00 sati, Roberto Cammarelle održat će i predavanje studentima na splitskom Kineziološkom fakultetu.

Odgovori

Back to top button