Boks

Boksači prvi otvaraju obnovljeni sportski centar Mukinje na Plitvicama!

Nakon starta nove sezone Hrvatske boksačke lige i HBL/mladi 10. rujna 2022. u prekrasnom ambijentu borilišta na otvorenom Gladijator Open Gyma na Jarunu, drugo kolo HBL-a u subotu, 1. listopada 2022. održat će se u jednom od najljepših nacionalnih parkova svijeta, na Plitvicama, piše na službenoj stranici HBS-a.

Izvršni organizator je BK Rovinj, doprvak prošle sezone HBL-a, a predsjednik kluba Zdravko Begović najavljuje pravi spektakl u jedinstvenom okruženju svjetski poznate prirodne oaze uz veliku potporu Nacionalnog parka Plitvička jezera i Turističke Zajednice Općine Plitvička jezera.

Mečevi će se u subotu, 1. X. 2022. odvijati na dva ringa u novouređenom Športsko-rekreacijskom centru Mukinje čija je obnova dovršena prošle godine, smještenom odmah ispod istoimenog skijališta.

Završetkom obnove dobiven je suvremeni objekt sa sportskom dvoranom, multimedijalnom dvoranom, dvije manje dvorane za teretanu i fitness, a na katu se nalaze uredski prostori.

Odmah pokraj prekrasne nove dvorane, u podnožju vučnice za skijalište Mukinje, nalaze se nogometna i košarkaška igrališta s tribinama, s odličnim terenima i stazama za trčanje, bicikliranje i treninge u prirodi, pa sve na Plitvicama pruža prave blagodati za savršene uvjete za sportske pripreme.

U neposrednoj blizini su odlični uvjeti smještaja i domaće kuhinje, a samo ove godine Plitvička jezera pohodit će više od milijun posjetitelja iz cijelog svijeta, premda je ograničen dnevni broj ulazaka na Plitvička jezera.

Neposredno do sportskog centra Mukinje nalazi se i novootvoreni, vrhunski uređeni kamp Plitvice (Camping Plitvice) s apartmanima, sportskim sadržajima i bazenom.

Plitvice i sportski centar Mukinje nekad su bili omiljeno odredište za ljetne pripreme brojnih sportskih ekipa iz Hrvatske i Europe, pa se ovdje pripremala za pohod na olimpijsku medalju košarkaška reprezentacija ex-Jugoslavije, košarkaši Cibone, Šibenke, Zadra i ostalih klubova, nogometaši Dinama pod vodstvom Ćire Blaževića, reprezentacije u borilačkim sportovima, europski nogometni klubovi poput FC Lillea i brojni drugi.

Među brojnim velikim sportašima koji su se na Plitvicama pripremali za najveće sportske domete, ostaje zapisano da je upravo na Plitvičkim jezerima Dražen Petrović potpisao za Cibonu na pripremama košarkaške reprezentacije Jugoslavije u ljeto 1984. godine koja je potom osvojila medalju na Olimpijskim igrama u Los Angelesu ’84. pod vodstvom Mirka Novosela.

Hrvatskim boksačicama i boksačima pripala je čast da prvi velikim sportskim natjecanjem otvore novoobnovljeni sportski centar Mukinje.

Predsjednik BK Rovinja Zdravko Begović s voditeljem centra Mukinje Marijom Ferdeberom obišao je i usuglasio sve potrebne detalje za organizaciju drugog kola Hrvatske boksačke lige koje će uistinu biti pravi sportski spektakl i jedinstveni događaj za sve sudionike.

Uz sve blagodati Plitvičkih jezera posebna je pogodnost što se nalaze praktički na sredini puta za sve klubova iz Zagreba i okolice, Splitsko-dalmatinske i Primorsko-goranske regije.

Domaćini na Plitvičkim jezerima žele ponovo od sportsko-rekreacijskog parka Mukinje stvoriti meku za hrvatske i strane sportaše, imaju ambiciozne planove za organizacijom domaćih i međunarodnih sportskih natjecanja, pa bi na Plitvicama željeli ugostiti i državna prvenstva u boksu za što postoje svi uvjeti, kao i pripreme raznih selekcija.

Hrvatska boksačka liga u subotu, 1. listopada 2022. bit će zato prava uvertira za još veća sportska događanja u sportskom centru Mukinje i Plitvicama.

Odgovori

Back to top button