Boks

Bob Arum tvrdi kako Whyte traži više novca kako bi sudjelovao u promociji meča protiv Furyja

Tyson Fury će naslov WBC-ova prvaka vjerojatno braniti 23. travnja na stadionu Wembley protiv izazivača Dilliana Whytea.

No Furyjev promotor Bob Arum tvrdi kako Whyte traži više novca kako bi aktivno promovirao njihovu borbu, pa zato on i njegov tim odugovlače s potpisivanjem ugovora.

Timovi se na početku nisu mogli dogovoriti o uvjetima, pa je WBC odlučio prihvatiti ponudu drugog Furyjevog promotora Franka Warrena koji je ponudio najveći iznos povijesti boksa.

Fury i Whyte podijelit će honorar u iznosu od 41 milijun dolara.

Izazivač je nezadovoljan WBC-ovom odlukom o podjeli 80-20 u korist prvaka. Whyte će nakon što mu oduzmu deset posto zaraditi najmanje 7,4 milijuna dolara.

– Izjavio je kako želi dodatni honorar kako bi sudjelovao u promociji, a mi mu to ne želimo dati. Bude li borba polučila uspjeh i donijela zaradu, tada možemo podijeliti višak – rekao je Bob Arum i dodao:

– Ali nećemo se dovesti u poziciju da nam netko postavlja uvjete i da nam prijeti kako neće sudjelovati u promoviranju meča. Ne bude li to učinio, onda je budala. Sudjelovanjem u tome gradi svoj imidž i karijeru, bez obzira bude li na kraju izgubio. Ne razumijem zašto ne bi htio biti dio toga uoči velike borbe.

Arum je potvrdio kako su Whyteu poslali ugovor koji mu ne jamči dodatnu zaradu. Očekuje kako će ugovor potpisati prije roka koji se dao WBC, a to je 21. veljače. Promociju meča počet će bez izazivača.

Odgovori

Back to top button