Boks

Bob Arum otkrio tko je najbolji boksač kojeg je ikad vidio

Boksački promotor Bob Arum već je desetljećima na čelu Top Ranka. Promovirao je neke od najvećih borbi u povijesti, te je posljednjih 50-ak godina vodio velike borce.

I dalje je uključen u vrhunske događaje, te će se sljedećeg vikenda pojaviti kao kopromotor Tysona Furyja, koji se protiv Oleksandra Usyka u Saudijskoj Arabiji bori za naslov apsolutnog prvaka teške kategorije.

U svojoj dugoj karijeri, Arum je radio s Muhammadom Alijem, Sugar Rayem Leonardom, Robertom Duranom, Marvinom Haglerom, Floydom Mayweatherom Jr., Mannyjem Pacquiaom, Oscarom De La Hoyom i Vasilijem Lomačenkom, koji je prošlog vikenda pobijedio Georgea Kambososa Jr.-a i osvojio IBF-ov pojas prvaka.

Slavni promotor je u zadnjem intervjuu priznao kako mu je Japanac Naoya Inoue, koji je nedavno pobijedio Luisa Neryja, najbolji boksač na svijetu.

– On nije samo ‘pound-for-pound’ najbolji borac na svijetu, Inoue je najbolji boksač kojeg sam ikad vidio, bez obzira o kojoj se težinskoj kategoriji radi. U više od 60 godina u boksu, nikada nisam vidio sličnog borca kao što je to Inoue – rekao je Bob Arum i dodao:

– On je sjajan mladić, a za svoje protivnike izgleda zastrašujuće. Pobjeđuje dobre borce. Nikada nisam vidio boksača ​​te veličine da se tako dobro bori. Možda je Salvador Sanchez imao tu sposobnost. Ni tada Sanchez nije sve svoje borbe dobio nokautom. Inoue ulazi u ring, boksa i nokautira protivnika. On je nešto posebno. Kod njega nema ‘ako’, on je poseban boksač kao što je Shohei Ohtani u bejzbolu. Počašćeni smo što možemo imati ulogu u njegovoj karijeri.

Odgovori

Back to top button