Boks

Bob Arum otkrio tko bi mogao biti sljedeći protivnik Tysonu Furyju

Svjetski boksački prvak Tyson Fury u ring će se vjerojatno vratiti ovog ljeta, Naime, Furyjev američki promotor Bob Arum je najavio kako bi Kralj Cigana pojas WBC-ova prvaka teške kategorije mogao braniti protiv Andyja Ruiza Jr-a.

Naime, Britanac traži novog protivnika nakon što se nije dogovorio s Oleksandrom Usykom za meč koji bi dao apsolutnog prvaka teške kategorije.

Borba je bila najavljena za 29. travnja, ali nakon višetjednih razgovora na kraju nije realizirana.

Oba teškaša okreću se novim izazovima. Već se danim govori kako će Usykov sljedeći protivnik biti Daniel Dubois, a iz Furyjeva tabora informacije stižu na kapaljku.

Prvak ima nekoliko opcija, spominju se mečevi protiv Joea Joycea i Francisa Ngannoua, no slavni promotor je otkrio mogućeg kandidata.

– Fury je bio u Italiji na odmoru sa svojom obitelji – rekao je Bob Arum i dodao.

– Vratio se u Englesku i razgovaramo, tražimo najboljeg protivnika s kojim bi se mogao boriti ovog ljeta u Velikoj Britaniji. Možda bi to mogao biti Andy Ruiz ili netko na njegovoj razini.

A svoju prilik traži i Joe Joyce koji se ‘nada borbi protiv Furyja’.

– Bila bi to sjajna ljetna borba, pravi britanski meč – ja i Tyson Fury. Nakon okršaja protiv Zhanga Zhileija pripremit će se za jednu od borbi za naslov, bilo protiv Usyka ili Furyja. Spreman sam. No želio bih meč s Furyjem, to je velika borba koju svi žele vidjeti.

Odgovori

Back to top button