Boks

Bob Arum ističe kako će Jared Anderson uskoro postati ‘veliki teškaš’

Poznati boksački promotor Bob Arum i dalje vjeruje u 24-godišnjeg Jareda Andersona bez obzira na nedavne probleme koje je mladi borac imao sa zakonom.

Prava velika beba (nadimak američkog borca, op.a.) je nedavno jurila svojim automobilom. Policija je zaustavila i privela Jareda, te ga sada čeka suđenje.

No vlasnik Top Rank promocijske kuće siguran je da će Anderson uskoro postati ‘veliki teškaš’, a svoj iskorak na svjetsku scenu napravit će u sljedeće dvije godine.

– On je dijete, simpatičan klinac, i ono što je napravio bilo je pogrešno, utrkivanje automobilima – bez veze. Mnogo djece to radi – rekao je Bob Arum za Andersona, koji se u ring vraća 13. travnja protiv Ryada Merhyja u Corpus Christiju, te dodaje:

– Ali nije se potukao u kafiću ili nešto ukrao. Ponašao se kao neki klinci u tim godinama – napravio je glupost. Sada je, hvala Bogu, izgubio vozačku dozvolu pa ne smije voziti. On je stvarno drago i zabavno dijete s velikim osmijehom. Sada ga čeka ispit protiv belgijskog borca Merhyja ​​koji ima sjajnu karijeru. Vjerujem da će se Jared do 2026. boriti za naslov svjetskog prvaka teške kategorije. On je sljedeći veliki teškaš.

Anderson iz Toleda, trenutačno je na omjeru 16-0 (15 KO), a posljednji je meč imao u kolovozu kada je prekidom u petoj rundi pobijedio Andrija Rudenka.

A Merhy (32-2, 26 KO) je možda pred svojim najvećim testom u karijeri. Belgijac je WBA (Regular) prvak u kruzer kategoriji. Zadnji je meč imao u prosincu kada je podijeljenom odlukom sudaca svladao Tonyja Joku.

Odgovori

Back to top button