Boks

Bivši svjetski prvak tvrdi kako bi posjekotina Tysona Furyja mogla biti namještaljka

Britanski boksač Tyson Fury je u nedavnoj izjavi potvrdio kako ne razmišlja o odlasku u mirovinu uoči obračuna protiv Oleksandra Usyka za naslov apsolutnog prvaka teške kategorije.

A ta su nagađanja krenula nakon što se u medijima pojavila vijest kako je Kralj Cigana na sparingu s našim teškašem Agronom Smakićijem zaradio posjekotinu iznad desnog oka.

Neki misle kako je Fury to učinio namjerno kako bi odgodio meč za još tri mjeseca. Nakon borbe protiv Ngannou krajem listopada također je uspio odgoditi dvoboj za ujedinjenje pojaseva prvaka.

Bivši svjetski prvak Timothy Bradley, koji je tijekom karijere pretrpio samo dva poraza i to oba protiv Mannyja Pacquiaa (boksali su tri meča, a u prvom je Timothy bio uspješniji od Mannyja), također spada u skupinu ljudi koji tvrdi da je Fury sve dobro izrežirao.

Borba za ujedinjenje pojaseva teške kategorije odgođena je sa 17. veljače na 18. svibnja, a mjesto priredbe je ostalo isto – Saudijska Arabija.

Svjetski prvak velter kategorije Timothy Bradley, koji trenutačno radi kao boksački analitičar na ESPN-u vjeruje kako je Fury vješto napravio da se na istom mjestu napravi slična posjekotina kao i prije pet godina.

– Osjećam kako bi sve to mogla biti namještaljka. Ako pogledate tu snimku onda vidite kako je video snimljen nekakvom lošom kamerom, slika je previše zrnasta. Snima je vrlo loše kvalitete – kaže Timothy Bradley i nastavlja:

– Kada to pogledate u usporenoj snimci, je li taj lakat, koji je izgledao namjerno, pao na oko Tysona Furyja? Ne. Udarac je pogodio bradu Tysona Furyja. Osjećam kako tu nešto smrdi.

Bradley ne optužuje Furyja da je lažirao ozljedu, ali ne vjeruje da se ta ozljeda dogodila u tom trenutku.

– Kada vidim kakva je posjekotina, čini mi se kako bi sve to moglo biti namješteno. Razumijem da se takve ozljede mogu dogoditi, ali kada vidim tu ozljedu čini mi se da je to netko namjerno učinio laktom – ističe Timothy Bradley, te dodaje kako će se borba za apsolutnog prvaka teške kategorije dogoditi i podvlači:

– Posjekotina više neće biti povod neke nove odgode i meč će se održati tog najavljenog datuma. Ali mislim kako bi to mogao biti kraj za Tysona Furyja.

Odgovori

Back to top button